BasBQ
Beef en Steak

Onze eerste pizza's op de BGE

 
 
 

grillmeister

Kooltjesharker
Berichten
132
Dit weekend was het extra feest. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken.
Eindelijk kunnen we volop genieten van onze Big Green Egg: ze heeft nu haar eierdop :)
Zie topic: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=11366

Daarbij hebben we ook onze nieuwe KitchenAid getest voor het maken van vers pizzadeeg.
Zaterdagochtend hebben we het deeg gemaakt, grotendeels volgens recept van Dominique.
Terwijl ik druk bezig was met kneden (schakelaar omzetten  ;) ), ging mijn vriendin aan de slag met verse tomatensaus.
Het deeg hebben we vervolgens in de koelkast laten rijzen.

Zondag was het dan zover: onze eerste pizza's op de BGE. Omdat ik vanuit mijn genen carnivoor ben, moet daar natuurlijk extra vlees op.
Zelf ben ik helemaal gek van een pizza El Pollo Hawai Fungi E Peperone (zootje ingredi?nten van diverse pizza's door elkaar dus).
Voordat de platesetter erop ging, heb ik eerst even een kipfiletje gegrild en daarna de boel ingericht en opgestookt tot 350+ graden.

Na zo'n 8 minuten waren ze klaar en wat waren ze goed zeg!
Het deeg was perfect en de smaak waanzinnig. Je hoeft daar echt geen weekendje Itali? meer voor te plannen!

Hierbij de foto's:













 
Ze waren heerlijk!  Binnenkort weer op de planning zetten
 
Ik blief dat best!
 
Ziet er heerlijk uit!!
 
JaapAap zei:
Lekker! Het vilt heeft het ook overleeft?

Jazeker, tenminste: nog wel  :-S

Doordat het regende ben ik binnen gaan staan en had dus niet echt de tijd om een stabiele setting te vinden.
Toen heeft de temp wel paar keer perongeluk de 400+ aangeraakt (thermometer ging niet verder)
Geen idee hoevaak het vilt het nog trekt, tijd zal het leren...

Maar wat reageert de BGE mooi op correcties zeg, hoe klein deze vaak ook zijn.


 
we hebben de helft van het deeg in de vriezer gedaan.
Hopelijk worden ze volgende keer net zo lekker.
 
grillmeister zei:
we hebben de helft van het deeg in de vriezer gedaan.
Hopelijk worden ze volgende keer net zo lekker.

Als je maar maakt dat je deeg op kamertemperatuur is, anders is het heel lastig te verwerken. ( iets van schade en schande.....).
 
dat ziet er heel erg goed uit zeg.
lekker hoor.
wel vervelend dat ik hier nu weer met honger zit..... :(
 
Mooi hoor!
 
Lekkuuurr!
 
nomnomnom dat ziet er lekker uit! Doen jullie ook aan thuisbezorgen?
 
haha dank voor de reacties.

Mijn vriendin en ik denken wel stiekem over een "tuin-restaurantje".
Waar familie en vrienden periodiek een heerlijke maaltijd kunnen verwachten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan