- Berichten
- 27
Deze stond al lang op mijn to do list....
Steeds wanneer ik het wilde doen zou het slecht weer worden, maar telkens bleef het droog.
Dit weekend maar lak aan de voorspellingen gehad, resultaat is dat ik in de zeikende regen mijn kippetje aan het braden was
Maar het resultaat was goed genoeg om de regen voor lief te nemen.
Hierbij een een klein verslag van het kippige avontuur:
Het begint uiteraard allemaal bij het recept. Omdat ik er een complete maaltijd van wilde maken, heb ik meerdere recepten gecombineerd:
Allereerst het BCC recept van Noskos: https://www.bbq-nl.com/beer-can-chicken
Voor de groenten heb ik dit recept gevolgd: https://www.biggreenegg.eu/nl/inspi...n-chicken-met-witbier-en-geroosterde-groenten
Als bijgerecht wilde ik graag Hasselback aardappels maken, op aanraden van een collega.
Daar heb ik ook een recept van Noskos voor gebruikt: https://www.bbq-nl.com/hasselback-aardappels
Er hoorde ook een toetje bij. Toevallig moest ik nog wat bananen op maken, dus het werden bananen met rolo's van iemand die jullie wellicht wel kennen.
Hier het recept: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/bananen-met-rolos/
Over naar het echte werk, eerst de kip in de rub gezet:
Daarna de groenten gesneden, en de kip op een voetstuk geplaatst.
Ik heb hiervoor een blikje leffe tripel gebruikt. Wel heb ik de inhoud opgedronken en vervangen door een halfje "normale" Hertog Jan .
Het geheel heb ik op een skilet geplaatst, zodat de groeten lekker mee konden braden met de kip..
Ondertussen was de bbq aan het opwarmen totdat hij zo'n 175 graden was, en kon ons kippetjes erop.
Zo zag de kip eruit na een half uurtje op de BBQ, de hasselback aardappels heb ik tegelijk met de kip op de BBQ gelegd.
Na een uurtje begon de thermometer te piepen dat de kip klaar was.
Aardappels leken ook klaar te zijn. Achteraf hadden ze iets langer gemogen.
Maar toch blij met het resultaat:
Toen nog even de bananen erop om het allemaal af te sluiten, Ook deze waren erg lekker en makkelijk om te maken.
Al met al een leuke ervaring. De kip ga ik zeker vaker maken, er zijn genoeg variaties die ik eigenlijk ook wil proberen.
Steeds wanneer ik het wilde doen zou het slecht weer worden, maar telkens bleef het droog.
Dit weekend maar lak aan de voorspellingen gehad, resultaat is dat ik in de zeikende regen mijn kippetje aan het braden was
Maar het resultaat was goed genoeg om de regen voor lief te nemen.
Hierbij een een klein verslag van het kippige avontuur:
Het begint uiteraard allemaal bij het recept. Omdat ik er een complete maaltijd van wilde maken, heb ik meerdere recepten gecombineerd:
Allereerst het BCC recept van Noskos: https://www.bbq-nl.com/beer-can-chicken
Voor de groenten heb ik dit recept gevolgd: https://www.biggreenegg.eu/nl/inspi...n-chicken-met-witbier-en-geroosterde-groenten
Als bijgerecht wilde ik graag Hasselback aardappels maken, op aanraden van een collega.
Daar heb ik ook een recept van Noskos voor gebruikt: https://www.bbq-nl.com/hasselback-aardappels
Er hoorde ook een toetje bij. Toevallig moest ik nog wat bananen op maken, dus het werden bananen met rolo's van iemand die jullie wellicht wel kennen.
Hier het recept: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/bananen-met-rolos/
Over naar het echte werk, eerst de kip in de rub gezet:
Daarna de groenten gesneden, en de kip op een voetstuk geplaatst.
Ik heb hiervoor een blikje leffe tripel gebruikt. Wel heb ik de inhoud opgedronken en vervangen door een halfje "normale" Hertog Jan .
Het geheel heb ik op een skilet geplaatst, zodat de groeten lekker mee konden braden met de kip..
Ondertussen was de bbq aan het opwarmen totdat hij zo'n 175 graden was, en kon ons kippetjes erop.
Zo zag de kip eruit na een half uurtje op de BBQ, de hasselback aardappels heb ik tegelijk met de kip op de BBQ gelegd.
Na een uurtje begon de thermometer te piepen dat de kip klaar was.
Aardappels leken ook klaar te zijn. Achteraf hadden ze iets langer gemogen.
Maar toch blij met het resultaat:
Toen nog even de bananen erop om het allemaal af te sluiten, Ook deze waren erg lekker en makkelijk om te maken.
Al met al een leuke ervaring. De kip ga ik zeker vaker maken, er zijn genoeg variaties die ik eigenlijk ook wil proberen.