- Berichten
- 228
Afgelopen woensdag is de Ommer Bissingh BBQ weer geweest. Een prachtige dag en weer mooie gerechten gemaakt. 7 deelnemers 4 hobby teams en 3 wedstrijd teams.
Als eerste natuurlijk ons eigen stekkie
Hier onder wat van de andere deelnemers waaronder Het Dutch BBQ Team, Open Flavour en Camiel van Wijk van Rookoven.com
Wat hebben we gekregen en wat hebben we er van gemaakt?
1. Knorhaan
2. Bataat
3. Kwartel
4. Kalfsnek
De knorhaan gegaard in een zoutkorst. Geserveerd op een bedje van geroosterde groente en met een mooie tomaten antiboise.
Daarna kwam de bataat. Een product waar veel harten sneller van gaan kloppen. Behalve de mijne. Ik vind het maar niets.
De bedoeling was een pommes tsarin maar iets anders uitgevoerd. Het moest Vega dus geen kaviaar erbij.
Kwartel, deze hebben op het karkas uitgebeend. Gevuld met een farge van kipgehakt, room, truffel en een eiwit.
Daarna omwikkeld met Parma ham en dit opgebonden.
Als laatste de kalfsnek. Deze hebben we als eerste op de Que gedaan en deze op 180 naar 60/65 graden gebracht. Daarna in de koelbox laten rusten. Een gedeelte hebben we gebruikt voor een shepperds pie. De rest aan stuk op hoge temperatuur even een korst aan gegrilled en daarna in mooie plakken gesneden.
Geserveerd met een mooie Ardbeg.
Al met al een zeer geslaagde dag. En een (zeer verdiende) derde plek tussen de professionals.
De eerste plaats was voor Open Flavour, de tweede voor Camiel van Wijk, derde voor het B.A.D barbecue team. En de 4de plek voor de Nederlands kampioen. Het Dutch BBQ team.
Ons team met aanhang
Trotse Pitmaster
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Als eerste natuurlijk ons eigen stekkie

Hier onder wat van de andere deelnemers waaronder Het Dutch BBQ Team, Open Flavour en Camiel van Wijk van Rookoven.com




Wat hebben we gekregen en wat hebben we er van gemaakt?
1. Knorhaan
2. Bataat
3. Kwartel
4. Kalfsnek
De knorhaan gegaard in een zoutkorst. Geserveerd op een bedje van geroosterde groente en met een mooie tomaten antiboise.



Daarna kwam de bataat. Een product waar veel harten sneller van gaan kloppen. Behalve de mijne. Ik vind het maar niets.
De bedoeling was een pommes tsarin maar iets anders uitgevoerd. Het moest Vega dus geen kaviaar erbij.


Kwartel, deze hebben op het karkas uitgebeend. Gevuld met een farge van kipgehakt, room, truffel en een eiwit.
Daarna omwikkeld met Parma ham en dit opgebonden.

Als laatste de kalfsnek. Deze hebben we als eerste op de Que gedaan en deze op 180 naar 60/65 graden gebracht. Daarna in de koelbox laten rusten. Een gedeelte hebben we gebruikt voor een shepperds pie. De rest aan stuk op hoge temperatuur even een korst aan gegrilled en daarna in mooie plakken gesneden.
Geserveerd met een mooie Ardbeg.

Al met al een zeer geslaagde dag. En een (zeer verdiende) derde plek tussen de professionals.
De eerste plaats was voor Open Flavour, de tweede voor Camiel van Wijk, derde voor het B.A.D barbecue team. En de 4de plek voor de Nederlands kampioen. Het Dutch BBQ team.
Ons team met aanhang

Trotse Pitmaster

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk