Beef en Steak

Nog een keer smashburgers maar dan minder

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
674
Nou.. omdat we nog restjes over hadden..nog maar een keer smash burgers..
De titel verraad het al.. dit word een leerzaam verslagje voor mij

Uiteraard beginnen we weer met de Joe op te stoken..ook dit keer op standje heet.

c8a8f890b1b93adf9842029ea7419213.jpg



Mooie actie foto..heb ik nog niet eerder gehad..

Ik zeg nog tegen mijn vriendin: nu we heet bbqen moeten we de Joe laten burpen.. anders slaan de vlammen je straks om de oren..

Dat gezegd hebbende.. deksel stukje los.. even wachten.. stukje verder los... en WHAMMM gedoopt door het vuur.. geen haar meer op de handen, maar gelukkig nog wel wenkbrauwen.. nou nou..wat een ervaring. Gelukkig viel het mee en was ik te traag van begrip om uit schrik de deksel los te laten.. so far so good dus

Afijn terug naar de burgers..

Uitje er op..

3a86f36bcba60600442c157ca1acd768.jpg


Vleesjes er op

701b5cd51fe7d7abc1ba1787bb97fda8.jpg



Nou dit ging eigenlijk helemaal niet zo mooi als gisteren..

Ui werd al snel donker.. de burgers werden niet plat genoeg, en bij het omdraaien vielen ze uit elkaar..

Gelukje toch nog een broodje kunnen maken..

b99b6f4a7f50a0674a2280a8fcf5dcce.jpg


6e2d5ceae3b297ab74f260188ed60b71.jpg


ee5c038cfe76eb088ecc8b8dcb3b247f.jpg


Wel lekker gegeten..

Wat ging hier mis?

Ik denk de bbq te heet.. op alle foto's zie je de vlammen er uit knallen.. wellicht had ik de boel beter kunnen dempen op 300 graden.

De burgers waren niet mooi plat. En daardoor vielen ze uit elkaar bij het draaien..

Ik had bij het burpen ook beter deksel voor 5 seconden langer open kunnen houden en handschoenen dragen.

Hebben jullie nog toevoegingen?

Dank voor het lezen

Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
 
Mooi verslag ,zal toch gesmaakt hebben.

Op deze temperatuur zal het inderdaad te hard gaan.
Waarom zo hoog in temperatuur?
 
Te heet is denk ik de algemene conclusie.
Je speksteen heeft tijd nodig om op temperatuur te komen maar dat betekent niet dat je je Q op standje Inferno hoeft te zetten.
Gezien de vlam uit de topvent zat je op pizza ++?

Gehakt kan ook wat te mager geweest zijn.......dan heb je te weinig "kleef".
 
Ik denk precies wat je zelf al noemt.
Dat gezegd hebbende, ik had die smashburger best wel gelust. Ziet er lekker uit.
 
Bij 300 plus moeten dempen?
Man, bij die temperaturen kun je met goed fatsoen toch niet smashen? Gewoon onder de 250 houden voor minimaal rrn half uurtje steady dan ben je good to go.
Lekker broodje Hellfire, ook leuk!
 
Lekker Etna-burgertje joh🍔🔥.....
Burgertje ziet er nog goed uit op het broodje!
Altijd even vragen aan de slager of het gehakt een beetje vet is. Vettig gehakt maakt het burgertje toch net nog effe wat lekkerder.
 
Ik heb zelf pas voor het eerst half-om-half gehakt gebruikt voor m'n burgers.
In mijn hoofd was dat altijd 'minder' dan puur rundgehakt, maar ik ben direct helemaal om, iig voor burgers.
 
Haha.. ja het gehakt was half om half.. dus dat zit wel goed..

Is indd echt de temperatuur geweest..de niet uitgedachte beredenering was indd..
Steen moet 300 graden zijn.. dan de bbq ook.🙈.

Nou ja.. zonder falen leer je niks.. en mijn dome is ook weer aardig schoon😂
 
Ben geen smash expert, maar met vlammen uit de bovenkant zat je wel op stand hellevuur.

Maar dat een klein burpje niet genoeg is bij die temperatuur is ook voor mij een wijze les.

Krijg wel gelijk trek in Smash burgers dus die steiger op de to-do-lijst.
 
De steen hoeft toch ook geen 300 graden te zijn?
Volgens mij is 200 hoog genoeg?
Zeker met een goed opgewarmde speksteen zit je dan "gebakken"....

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan