BasBQ
Beef en Steak

Nieuw op het Forum

dutchlincoln

Tondelzoeker
Berichten
1
Goedenavond Mede Kamadianen (en/of BBQianen),

Sinds enige tijd is naast Ralph de Kok en Jord Althuizen, Dennis aka Noskos mijn favoriet als ik een receptje zoek, wat anders wil weten, iets wil leren, of gewoon een stukje smakelijk vermaak wil ondergaan.
Inmiddels nu ruim een jaar in het bezit van een Kamado Joe classic 3, na veel wikken en wegen tussen deze en een braai. Geen spijt van de keuze gehad, integendeel zelfs.
Hoewel mijn vader zijn hele leven al een uitmuntende kok is en ik nog steeds geniet van zijn kookkunsten, is een van mijn kwaliteiten in de keuken het laten aanbranden van water... Echt nul mee gekregen (geen interesse gehad) in het koken. (en laten we eerlijk zijn, er is ook nooit noodzaak toe geweest...)

Na 10 jaar een Weber kogeltje, talloze irritaties, crema-lapjes en te stugge spareribs, gekozen voor een Kamado. Gewoon, 1x geld uitgeven, tanden op elkaar, ogen dicht, en die pin inkloppen...

Wat een verandering zeg! Ik vind het leuk! echt heel erg leuk zelfs!
(toegegeven; altijd over die groene eieren gezegd dat dat voor pre-pensionada's was met een show-off complex, maar hoe ongelijk had ik hierin zeg...)
Koken kan ik nog steeds niet, laat dat helder zijn. Welke smaak de andere versterkt of verzwakt: nog steeds geen benul van. Kerntemperatuur? Oh hemel, dank voor Youtube, Dennis, Ralph (en sinds kort BBQJunkie en wat anderen.)

Nou, wie ben ik:
Stef.
Techneut (maar al 30 jaar manager, waarvan de laatste 8-10 jaar alweer ad-Interim)
Sinds januari Freelance, gespecialiseerd in zonnepanelen, warmtepompen, airco's, laadpalen, en uiteraard technisch interimwerk. Superleuk!
Motto: Gaat niet bestaat niet
Hagenees (gedeserteerd, sorry)
Vrouw, 2 kids, hond, katten, motoren, auto's, leuk huis met veel kleuren lampjes, leuke tuin met een mooie overkapping (nee, niet voor de kamado), een kamado-Joe, en sinds kort een Jacuzzi :)
Daarnaast Audiofiel, hobbyist, en sinds kort dus kamdo-specialist-in-wording-met-nog-een-lange-weg-te-gaan.

Vragen? Stel ze gerust :)
 
Wow, wat een intro, Welkom! Je gaat hier een hoop info kunnen halen. en wellicht komt dekook ervaring vanzelf tijdens experimenteren
 
Welkom Stef!
 
Stef, mooie introductie. Welkom op deze hangplek voor BBQ verslaafden.
 
Welkom Stef,

vooral veel plezier gewenst !
 
Mooi intro. Stef, van harte welkom.
 
Terug
Bovenaan Onderaan