Beef en Steak

Niet 1 maar 2 verschillende spareribs bereiden

Rens008

Sprokkelaar
Berichten
46
Vandaag op de bbq, 2 verschillende smaken spareribs: Jamaicaanse Jerk en Koreaanse Pittigheid.

De keuze voor deze 2 recepten had er vooral mee te maken dat de bereiding identiek aan elkaar is (zelfde temperatuur, zelfde tijdsduur).
En natuurlijk is dit een ideale manier om 2 smaken naast elkaar te proeven.

Ik begin wat niet goed ging...
Ik had geen Jamaicaanse Jerk rub besteld..., hierdoor ben ik terug gevallen op dit recept (LINK).
Eerst heb ik geprobeerd de rub in een staafmixer + hakmolen fijn te krijgen, dit gaf een te grof resultaat.
Ik heb het hierom overgegoten in een blender, met een veel gladder resultaat!
Alleen, de rub oogde (erg) nat waardoor ik benieuwd was hoe dit zal uitwerken als het verwarmd wordt...

Beide spareribs tegelijkertijd op de kamado gelegd en wat me op viel was dat deze Jamaicaanse (de 'natte jerk rub') erg snel indroogde.
Ook had ik hierbij iedere 30min die sparerib ingesprayd met een water/rum mengsel.
Al met al was deze sparerib naar mijn idee erg droog geworden (zowel van buiten als binnen; ook al zijn de spareribs niet dik bevleesd).
Roostertemperatuur was continu ca. 160 graden.
De glaze maakte veel goed (lekkere smaak!) maar helaas vond ik deze sparerib te droog geworden.

Dan de Koreaanse,
Deze spareribs waren daarentegen erg goed gelukt!
De rub was mooi ingetrokken, de sparerib was helemaal niet droog geworden (zoals de Jamaicaanse) en deze saus was ook erg lekker.

Conclusie
ik heb nu 3 verschillende spareribs gemaakt (Easterwood) en vooral genoten van de diversiteit aan smaken.
De volgende keer ga ik me wagen aan de 3-2-1 voor een stuk malser resultaat, de smaak ga ik nog uitzoeken ;)

Gebruikte recepten:

Rub Jamaicaanse Jerk
20240804_151205.JPG


Rub Koreaans
20240804_152352.JPG


Spareribs side-to-side gerubd
20240804_154508.JPG


Spareribs op de kamado (druipbakje zorgde voor een te lage temperatuur, die heb ik halverwege weg gehaald)
20240804_155108.JPG


Glaze Jamaicaans
20240804_162340.JPG


Glaze Koreaans:
20240804_164004.JPG


Glazes opgewarmd
20240804_170943.JPG


Spareribs gereed
20240804_181515.JPG


Smullen maar
20240804_182204.JPG
 
Terug
Bovenaan Onderaan