N
Niek
Gast
2de Kerstdag; Ik zou alleen het vlees en de vis verzorgen en mijn schoonzusje en schoonmoeder de rest van de (overheerlijke!) gerechten.
Ik had gekozen voor zalm (want dat vinden ze altijd lekker..) en een varkens ribrack (het NK BBQ recept van Jo in mijn achterhoofd).
Dus bij 'de Ambachtelijke slager' (webwinkeltje van El Hambre) een mooie ribrack besteld en deze een nachtje in de bier-pekel laten zwemmen.
Gerubt met Southern Succor Pork Rub en het idee om hem eerst aan te zetten en daarna in zijn geheel langzaam te garen met op het begin flink wat rook.
Echter een beetje uitgelopen in de planning (lees; gezelligheid) en ineens kreeg ik te horen dat een van mijn zwagers om 8 moest vertrekken want die ging plaatjes draaien in een Café. Oeps.... tijdsdruk...dat stond niet in de planning. Ook alle bijgerechten van mijn schoonzusje stonden klaar om te serveren. Maar het vlees had nog wel even nodig...
Toen maar besloten om het vlees al in chops te snijden en die direct te gaan grillen. Jammer genoeg verlies je hierdoor vrij veel vocht.
Echter was het nog steeds een heerlijk stukje vlees. Als saus heb ik de mosterd/room saus gemaakt die bij het NK gerecht van Jo hoort.
Het prachtige stuk vlees. Complimenten El Hambre!
Na het aanzetten lekker rustig laten garen.
De chops die direct gegrild worden...
Vlees op een schaaltje.
Met de mosterdsaus.
Heerlijk stukkie vlees!
Al bij al toch nog flink wat complimenten mogen incasseren. Maar ik weet wel weer waarom ik een etentje graag van begin tot eind zelf regisseer. 8)
Ik had gekozen voor zalm (want dat vinden ze altijd lekker..) en een varkens ribrack (het NK BBQ recept van Jo in mijn achterhoofd).
Dus bij 'de Ambachtelijke slager' (webwinkeltje van El Hambre) een mooie ribrack besteld en deze een nachtje in de bier-pekel laten zwemmen.
Gerubt met Southern Succor Pork Rub en het idee om hem eerst aan te zetten en daarna in zijn geheel langzaam te garen met op het begin flink wat rook.
Echter een beetje uitgelopen in de planning (lees; gezelligheid) en ineens kreeg ik te horen dat een van mijn zwagers om 8 moest vertrekken want die ging plaatjes draaien in een Café. Oeps.... tijdsdruk...dat stond niet in de planning. Ook alle bijgerechten van mijn schoonzusje stonden klaar om te serveren. Maar het vlees had nog wel even nodig...
Toen maar besloten om het vlees al in chops te snijden en die direct te gaan grillen. Jammer genoeg verlies je hierdoor vrij veel vocht.
Echter was het nog steeds een heerlijk stukje vlees. Als saus heb ik de mosterd/room saus gemaakt die bij het NK gerecht van Jo hoort.
Het prachtige stuk vlees. Complimenten El Hambre!

Na het aanzetten lekker rustig laten garen.

De chops die direct gegrild worden...

Vlees op een schaaltje.

Met de mosterdsaus.

Heerlijk stukkie vlees!

Al bij al toch nog flink wat complimenten mogen incasseren. Maar ik weet wel weer waarom ik een etentje graag van begin tot eind zelf regisseer. 8)