MSG of mononatriumglutamaat, is een aminozuur dat oorspronkelijk werd geïsoleerd uit zeewier. Het bleek om een smaak die was niet zoet, zout, zuur, bitter of (de vier klassieke basissmaken) te geven. Deze hartige smaak, genaamd umami , is niet echt een smaak op zich. Integendeel, MSG maakt eten beter smaken, het is een smaakversterker . Het wint snel aan populariteit als een additief in vele restaurant en de bewerkte voedingsmiddelen.
Toen kwam "Chinese restaurant syndroom", zo genoemd omdat mensen van verschillende symptomen klagen na het eten in Chinese restaurants, waar MSG was een populair additief. Na dit, een groot aantal wetenschappelijke studies niet hoger te zetten enig spoor van bewijs voor een gezondheidseffect van MSG, en in feite mensen die luidkeels beweerde dat MSG-gevoelig zijn niet in staat gebleken, in dubbelblinde studies, op betrouwbare wijze vertellen of voedsel heeft MSG in. Plus, er is het feit dat de Parmezaanse kaas en tomatenpuree, onder andere voedingsmiddelen, hoge niveaus van glutamaat hebben en niemand krijgt een "syndroom" van hen. Dus, stop zorgen te maken over MSG.