Beef en Steak

My first UDS

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Kimo
  • Startdatum Startdatum
K

Kimo

Gast
Na een overweging van een offset smoker te bouwen of UDS, is het toch een UDS geworden.
Nu ik hem een aantal keer gebruikt hebt, vind ik het een goede keuze.
Wel wilde ik zo veel mogelijk RVS staal gebruiken voor de fabricage omdat ik een hekel heb aan roest en roest ook niet zo hygi?nisch vind.

ik heb er 2 inlaten met kogel kranen op gezet van 1", de koppelingen zijn van messing.
De uitlaten zijn groter dan 1" ik denk 1.5" maar nooit gemeten
De roosters zijn van 316 RVS , en het zijn er 2.
Verder heb ik 304 RVS gebruikt voor de vuurkorf en boutjes en moeren. De vuurkorf heeft ook nog een aspan op de bodem.

De inlaten zitten verdeeld op 1/3 van de omtrek, ik heb er later ook nog 1 inlaat achterop gemaakt om de UDS schoon te spuiten en om 200 graden te halen.



Ik ben erg tevreden met het ontwerp, hij blijft goed op temperatuur met hardhout kolen. En is groot zat voor al mijn doeleinden.


5b366b80-6b87-49db-8d99-4851048fc0c7_zpsmx4bpgdc.jpg


62f5b43c-2206-4407-830a-a8443f951d28_zpsd6tkuqsv.jpg


IMG_5444_zpswclrkmjv.jpg
 
Mooi hoor!
(Die papieren zak brandt je normaal toch niet mee als er eten op ligt he? ;) )
 
ziet er goed uit, veel plezier er mee
 
Wat een gaaf ding zeg, heb je die roosters ook zelf gelast dan?
 
@ SilverFox  :), nee dit was de 1e burn, en die zak kolen moest weg

@sander72, ja de roosters heb ik ook zelf gelast. pokken klus nooit aan beginnen. :D
 
Prachtig ding! Veel plezier ermee
 
Terug
Bovenaan Onderaan