- Berichten
- 349
Normaal als we gingen Q-en werden altijd voorgegaarde en gemarineerde spareribs gekocht.
Vorig weekend heb ik een groot deel van de zondag voor het beeldscherm van de computer doorgebracht.
Er passeerde de geweldigste gerechten en ik dacht dit moet ik zelf eens maken.
Als inspiratie heb ik het recept van Mac's BBq Pit genomen (komt geloof ik ook wel eens op dit forum )
Vlees besteld bij Beaf & Steak en een rookbox met wat Hickoryhout bij vuur en rook, helaas was de Blues Hog Rub uitverkocht.
Hmmm... wat nu? Ik toen gekozen voor de Rub van de Killer Hogs.
Zaterdagmiddag vlies van de Spareribs verwijderd en in de rub gezet, daarna een nachtje in de koelkast.
Natuurlijk kun je niet alleen van vlees leven (al zijn de meningen daar over verdeeld) dus er moest nog iets bij.
Ik heb gezocht en gevonden, aardappel wedges van de Q.
Het recept komt van www.bluesmoke-bbq.nl
De aardappelen heb ik in de schil gelaten en deze goed gewassen met een champignonborsteltje.
In langwerpige stukjes gesneden en in een schaal met olijfolie, paprikapoeder en cayennepeper gehusseld, als laatste nog wat zout over de aardappelen.
Ze kunnen het laatste uur van de 2-1-1 methode op de Q.
De eerste twee uur heb ik de spareribs staand op de Q gedaan, ik heb nog geen ribrekje, maar met satepennen gaat dit ook prima.
Het hout in de smokerbox had ik 30 min in het water laten weken.
Na twee uur van de Q af en in aluminiumfolie gewikkeld met wat vloeibare boter, honing en basterdsuiker en weer op de Q.
Na een uurtje weer uit de folie gehaald en weer op de Q gelegd, de aardappelen gaan nu gewoon op het rooster naast de spareribs.
Hetgene wat in het aluminiumfolie is achtergebleven heb ik in een klein kommetje gedaan en de spareribs er na een halfuurtje mee ingesmeerd.
Ik had het geluk dat vuur en rook.nl er een sachet BBQ-saus van Sweet Baby Ray's BBQ sauce er gratis bij had gedaan.
De ribs heb ik geserveerd met deze saus.
Al zeg ik het zelf, de spareribs waren fantastisch ze hadden de saus helemaal niet nodig.
De aardappelen hadden ietsje langer op de Q gemogen, dat is dus gewoon een kwestie van uitproberen, volgende keer beter.
En natuurlijk is alles opgegaan.....
Vorig weekend heb ik een groot deel van de zondag voor het beeldscherm van de computer doorgebracht.
Er passeerde de geweldigste gerechten en ik dacht dit moet ik zelf eens maken.
Als inspiratie heb ik het recept van Mac's BBq Pit genomen (komt geloof ik ook wel eens op dit forum )
Vlees besteld bij Beaf & Steak en een rookbox met wat Hickoryhout bij vuur en rook, helaas was de Blues Hog Rub uitverkocht.
Hmmm... wat nu? Ik toen gekozen voor de Rub van de Killer Hogs.
Zaterdagmiddag vlies van de Spareribs verwijderd en in de rub gezet, daarna een nachtje in de koelkast.
Natuurlijk kun je niet alleen van vlees leven (al zijn de meningen daar over verdeeld) dus er moest nog iets bij.
Ik heb gezocht en gevonden, aardappel wedges van de Q.
Het recept komt van www.bluesmoke-bbq.nl
De aardappelen heb ik in de schil gelaten en deze goed gewassen met een champignonborsteltje.
In langwerpige stukjes gesneden en in een schaal met olijfolie, paprikapoeder en cayennepeper gehusseld, als laatste nog wat zout over de aardappelen.
Ze kunnen het laatste uur van de 2-1-1 methode op de Q.
De eerste twee uur heb ik de spareribs staand op de Q gedaan, ik heb nog geen ribrekje, maar met satepennen gaat dit ook prima.
Het hout in de smokerbox had ik 30 min in het water laten weken.
Na twee uur van de Q af en in aluminiumfolie gewikkeld met wat vloeibare boter, honing en basterdsuiker en weer op de Q.
Na een uurtje weer uit de folie gehaald en weer op de Q gelegd, de aardappelen gaan nu gewoon op het rooster naast de spareribs.
Hetgene wat in het aluminiumfolie is achtergebleven heb ik in een klein kommetje gedaan en de spareribs er na een halfuurtje mee ingesmeerd.
Ik had het geluk dat vuur en rook.nl er een sachet BBQ-saus van Sweet Baby Ray's BBQ sauce er gratis bij had gedaan.
De ribs heb ik geserveerd met deze saus.
Al zeg ik het zelf, de spareribs waren fantastisch ze hadden de saus helemaal niet nodig.
De aardappelen hadden ietsje langer op de Q gemogen, dat is dus gewoon een kwestie van uitproberen, volgende keer beter.
En natuurlijk is alles opgegaan.....