BasBQ
Beef en Steak

My first hammetje

 

Dip2Bq

Tondelzoeker
Berichten
8
Na inspiratie van hier op het forum heb ik vandaag de Bastard gevuld met kolen en er beenham op gedaan.

Aangezien het de allereerste keer was maakte ik mij zorgen om een constante temperatuur van 150 / 160 graden. Na even de 200 te hebben aangetikt kreeg ik het weer omlaag en stabiel op 155.

Na iets meer dan een uur zat de kern temperatuur op 64 graden en heb ik ze er af gehaald.

De eerste beenham was met chorizo en de tweede met ontbijt spek. Allemaal super lekker en met dank aan het forum.

Vroeg mij alleen af is dit nou slow of niet 😉

IMG20220414200046.jpg

IMG20220414200823.jpg
 
Ziet er goed uit!

Is eigenlijk high en slow. 😉😬

Maar de grens tussen “high en fast” en “low en slow” ligt op 150 graden.
 
Weer wat geleerd, nou is dit op basis van de deksel thermometer. Bluetooth thermometer is besteld, maar laat nog even op zich wachten. Dus ik vermoed dat de temperatuur op het rooster nog wat hoger is
 
Gewoon lekker knutselen met vuur eten en rook, ziet er lekker uit!
 
Lekker hammetje, die mij er ook maar één
 
Terug
Bovenaan Onderaan