- Berichten
- 948
Vandaag weer een ontmoeting gehad met mr murphy. Tja.... en omdat er bij iedereen wel eens wat fout gaat en daar dan direct wat van leert wil ik jullie dit niet onthouden..... (Ook een stukje cooldown therapie, van je af schrijven zeg maar
)
Vanavond was ik lekker bezig om een nieuwe worst te proberen, louisiana style, had er echt zin in.
Procureur gehaald alles netjes gesneden en even op een klad blaadje de ingredienten opgeschreven.
Van te voren afgemeten want dat is handig, tussendoor fotos maken want als ze lekker zijn direct een mooi verhaal van maken.
Goed, hij ging dus lekker.....
Alles netjes gemengd, in de vriezer gehad, vlees gemalen, casings laten weken en de porkert klaar maken om alles te stoppen.
Eerst even een kleine patty maken en opbakken om smaak te proeven, de vrouw vond hem heerlijk maar ik miste wat maar op zich was hij ook wel lekker..... Het werd al wat later dus de worst gestopt. So far so good, het was weer een plaatje.......
Alles netjes opruimen en even het kladje met ingredienten overschrijven om te bewaren voor een volgende keer.
Toen trof het me....... De zwarte peper stond me aan te lachen evenals de verse knoflook..... Die zaten dus niet inde worst.

Miljaar!!!!!
Wat doe je dan....... Tja ik kon het niet zo laten..... Dat zou zonde zijn..... Maar om die worst open te maken is ook zo wat.... Na drie minuten naar de worst geken te hebben en murphy, de peper en de knoflook die me uit stonden te lachen het mes erin gezet....... Zo! Dat zal ze leren 8)
Ingredienten zijn nu allemaal compleet, alles kan een nachtje lekker aan elkaar wennen en morgen stoppen we het gewoon op nieuw......
Wordt vervolgd.....

Vanavond was ik lekker bezig om een nieuwe worst te proberen, louisiana style, had er echt zin in.
Procureur gehaald alles netjes gesneden en even op een klad blaadje de ingredienten opgeschreven.
Van te voren afgemeten want dat is handig, tussendoor fotos maken want als ze lekker zijn direct een mooi verhaal van maken.
Goed, hij ging dus lekker.....
Alles netjes gemengd, in de vriezer gehad, vlees gemalen, casings laten weken en de porkert klaar maken om alles te stoppen.

Eerst even een kleine patty maken en opbakken om smaak te proeven, de vrouw vond hem heerlijk maar ik miste wat maar op zich was hij ook wel lekker..... Het werd al wat later dus de worst gestopt. So far so good, het was weer een plaatje.......

Alles netjes opruimen en even het kladje met ingredienten overschrijven om te bewaren voor een volgende keer.
Toen trof het me....... De zwarte peper stond me aan te lachen evenals de verse knoflook..... Die zaten dus niet inde worst.


Miljaar!!!!!
Wat doe je dan....... Tja ik kon het niet zo laten..... Dat zou zonde zijn..... Maar om die worst open te maken is ook zo wat.... Na drie minuten naar de worst geken te hebben en murphy, de peper en de knoflook die me uit stonden te lachen het mes erin gezet....... Zo! Dat zal ze leren 8)

Ingredienten zijn nu allemaal compleet, alles kan een nachtje lekker aan elkaar wennen en morgen stoppen we het gewoon op nieuw......
Wordt vervolgd.....