Gisteren en vandaag een mosterdrollade gemaakt. En die hoort gemaakt te worden van spek.
Eerst een stuk buik genomen zonder zwoerd. rondom wat zout en peper erop strooien.
Mosterd vermengen met bloem tot dat een stevige massa ontstaat. Dit om er voor te zorgen dat er een rand mosterd in blijft zitten.
Dit op de buik verdelen.
Daarna de buik oprollen. Met het knopen aan de beide buitenkanten beginnen anders pers je de mosterd eruit. De touwtjes niet te strak trekken ook voor het eruit persen van de vulling.
Daarna een touwtje in het midden en dan de rest knopen.
Deze voorbereidingen heb ik gisteren gedaan.
Vandaag was het tijd voor op de bbq
Bbq voorverwarmt tot 110 graden.
Toen de rollade erop met 1 klein blokje beukenhout.
De rollade erop laten liggen tot 73 graden kern
De temperatuur langzaam op laten lopen tot 150 graden.
Toen zag hij er zo uit.
Hij was lekker gaar en smaakte prima
Valt niet mee om hem netjes te snijden als hij nog warm is, maar dat proef je niet
Eerst een stuk buik genomen zonder zwoerd. rondom wat zout en peper erop strooien.
Mosterd vermengen met bloem tot dat een stevige massa ontstaat. Dit om er voor te zorgen dat er een rand mosterd in blijft zitten.
Dit op de buik verdelen.

Daarna de buik oprollen. Met het knopen aan de beide buitenkanten beginnen anders pers je de mosterd eruit. De touwtjes niet te strak trekken ook voor het eruit persen van de vulling.
Daarna een touwtje in het midden en dan de rest knopen.

Deze voorbereidingen heb ik gisteren gedaan.
Vandaag was het tijd voor op de bbq
Bbq voorverwarmt tot 110 graden.
Toen de rollade erop met 1 klein blokje beukenhout.

De rollade erop laten liggen tot 73 graden kern
De temperatuur langzaam op laten lopen tot 150 graden.
Toen zag hij er zo uit.

Hij was lekker gaar en smaakte prima
Valt niet mee om hem netjes te snijden als hij nog warm is, maar dat proef je niet

