Beef en Steak

Mosselen in drie bereidingen

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.785
Zaterdag een paar bakjes mosselen gehaald. Dochterlief is er dol op. (ikke ook)
Gekozen voor drie bereidingen

- 1 kg gekookt en van de schelpen ontdaan. Deze gebakken met garnalen, spekjes, uitje en zeekraal.

- een tussenhapje van gegrilde mosselen met eigen gemaakte kruidenboter en komkommersalade. Mosselen niet echt goed gelukt. Opnieuw proberen.

- Gewokte mosselen met spaanse invloeden.


IMG_7975.jpg
IMG_7976.jpg
IMG_7977.jpg
IMG_7979.jpg
IMG_7980.jpg
IMG_7981.jpg
IMG_7983.jpg
IMG_7984.jpg
IMG_7986.jpg
IMG_7987.jpg
IMG_7989.jpg
 
Heerlijk Peter!
Dat druiven sapje wat je daar hebt uit Thorn is ook lekker 😋
 
Ziet er heerlijk uit Peter. Leuk dat je mosselen in drieën doet. :)
 
Heerlijk Peter, ben gek op mosselen.
Zo grillen op het rooster vind ik lasting met die delicate dingen, ze drogen heel snel uit zonder een badje.
Ook heb ik ze welleens gegeten gerookt in Hooi maar de vlag ging daarvan ook niet echt uit.


Vorige week kwam mijn meisje met het Boek Hommage van Sergio Herman aanzetten 50 mooie mosselrecepten van de Chef.
Ook het geroemde mossel recept (zijn vader) van Restaurant Oud Sluis.
Aanrader, water loopt je in de mond.

1725446194336.png
 
Je hebt je dochter mooie gerechten voorgezet.
 
Krijg al terug zin in mosselen (is pas sinds maandag geleden)

Gek genoeg heb ik deze nog maar 1x op de bbq gemaakt (5-6 jaar terug). Maar ga mij eerst zo paella en/of wok pan kopen. Ben er nog niet uit of het nu RVS of gietijzer gaat worden. Maar die RVS van the bastard zie ik meer zitten, zo kan je ook (zonder zorgen) tomaat, citroen etc gebruiken. Ik weet dat de meesten dat wel allemaal doen. Maar rvs kan gewoon mee vaatwas in et voila. Minder werk aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan