BasBQ
Beef en Steak

Momofuku's pork belly buns

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242


Na een bezoek aan de toko eindelijk Chinese gestoomde broodjes (Gua Bao) broodjes in huis...





Een mooi stukje varkensbuik een nachtje in een mix van 3EL zeezout en 3EL rietsuiker laten pekelen. Vandaag drooggedept en een uur bij 220gr gegaard. Ondertussen de Monolith naar 120gr gebracht om het stukje spek hier nog een uurtje langzaam verder te garen.









Broodjes gestoomd, komkommer snel ingelegd (dunne reepjes in 1 EL suiker en 1 TL zout) en een lente-uitje gesneden.
Ui en komkommer uit eigen tuin!
Broodje besmeerd met Hoisin saus en belegd met spek, lente-ui en de komkommer. Een paar drupjes sriracha maakten het feestje compleet!





Dit wil ik elke dag wel eten!
 
Das Lekker , Wil ik ook
 
potdomme Ceriel, nou moet je ophouden met die foto's.....het kwijl loopt uit mijn b*k..

Lekker man deze gaat zeker op de todo!

Pierre
 
Dat ziet er idd errug lekker uit!  Ik zet m op m'n lijstje erbij
 
"t zou niet mogen.....het is niet eerlijk.... heb alleen nog maar mijn nagels om in te bijten.... :(
 
Ja die zijn heerlijk. Het zijn trouwens Chinese broodjes ;)
 
mooi broodje. Water loopt uit de mond hier
 
Ah wauw! Wat een mooi verslag en heerlijke fotos :)
 
Geniaal broodje volgens mij. Ik ga ook eens op zoek naar die buns.
 
Dat valt nog vies tegen weet ik uit ervaring... ;)
 
Bij Amazing Oriental in de vriezer liggen ze Jeroen. En David Chang geeft ook een recept in zijn boek maar zegt dat je ze net zo goed of zelfs beter kunt kopen ;)
 
wouw hee, die had ik ook wel willen proven, zien er geweldig uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan