Beef en Steak

MOINK Balls

 
 
 

DanBras

Gemarineerd
Berichten
1.554
Wij als BBQ'ers zijn toch best wel apart volk en daar schaar ik mijzelf ook zeker zelf onder.
Zo laat ik mij bijvoorbeeld overhalen om op een zgn. World MOINK Balls dag, welke als titel totaal geen offici?le status heeft en al helemaal niet op mijn belangrijkste BBQ-forum (hier dus :P ), een gerecht te maken wat ooit als een soort gimmick is bedacht. En waarom? Om een een certificaat tot MOINK Baller te verkrijgen, welke totaal geen, noppes, zilch, nada enigerlei waarde heeft in de 'echte' wereld.

Maakt dit het minder leuk?! Welnee!
Kom maar op met dit soort dagen en andere uitdagingen, MOINK Balls-dag, bacon-dag, weet-ik-veel-dag en koetjes, knorretjes, tokkies (mis nog iets voor paardjes :P ), ik doe er wel aan mee!

Fotoreportage van de MOINK Balls vandaag:
2013-06-01105517.jpg

13700900947601.jpg

13700901245221.jpg

20130601_121230.jpg

13700901914021.jpg

13700902215811.jpg

13700900244121.jpg

2013-06-01135716.jpg

13700903053521.jpg

13700903282201.jpg

20130601_141934.jpg

20130601_142028.jpg

20130601_142042.jpg
 
You MOINKballer you! Zien er pico uit hoor!
 
Goed bezig Danny. Weer een diploma erbij  ;)
 
nu ben je ook nog certified MOINK Baller ;)
 
jou ballen lust ik wel  ;)
 
Vuurvlieg zei:
Super hoor, ook een receptje?
Ik heb het offici?le recept aangehouden, zoals deze op het andere forum is gepost. Anders zijn het officieel geen MOINK Balls ;)
Hier een kopie van dat recept:

Hier de "offici?le" recepten

Noskos rule
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie

De "offici?le" saus
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook
Chipotles of wat cayennepeper

Gehakt mengen en balletjes draaien, plakje bacon eromheen en vast zetten met een sateprikker

balletjes ong een uurtje indirect op low (rond de 110 / 120C, beetje rookhout) insmeren met de saus en nog een half uurtje op de bbq.


Het staat er hier niet bij, maar normaal gesproken (nu dus niet) bestrooi ik de balletjes eerst nog met een rub, voordat deze in spek ingewikkeld worden.
Recept staat ook op het blog van Noskos: http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
 
ik zeg schuif maar door, lekkerrrrrrrr  :D
 
Je hoort de ballen inderdaad door de rub te halen ;).
 
Mooie ballen Danny!
We waren parallel bezig vandaag...ik heb ook een draadje gepost van een speciaal BBQ duo!  ;)
 
Zo jij hebt een stel lekkere ballen ;)
 
Danny, plus tig :P
 
Lekkere ballen Danny!
 
Dank allen!
Zoals verwacht was ik vandaag in goed gezelschap van meerdere MOINK Ballers :)

Ze waren weer goed weg te happen en heb zoals gebruikelijk het grootste deel weer kunnen uitdelen.
Het 'offici?le' recept voor de saus is ook erg goed bevallen. Ik was vrij voorzichtig geweest met de chipotle en het mag de volgende keer iets pittiger. Maar het blijft een leuk gerecht, waarbij het makkelijk is om met verschillende sauzen/glazes eters met verschillende smaken en voorkeuren tevreden te stellen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan