Vorige week mijn WSM ingewijd met PP. Vandaag ga ik de befaamde Moink Balls maken. Ik doe gelijktijdig ook nog een PP run maar het gaat nu over de Moink Balls.
Voor het recept en de werkwijze volg ik dat van Noskos. Vanochtend boodschappen gedaan en ipv 750 gr. Rundergehakt ben ik met anderhalve kilo thuis gekomen dus alles 2x zoveel
.
Alles voorbereid en nu is het een kwestie van kneden en balletjes draaien.
Het zijn meer Balls als dat ik ontbijtspek heb dus de rest gaat in de braadpan als traditioneel balletje.
Moink Balls genoeg. Het bovenste rooster van mijn WSM47 is volledig gevuld.
Na 1 uur en 15 minuten bij een temperatuur van 107 gr. gaat de opgewarmde BBQ saus erover. Ik gebruik hiervoor de Original uit Smokey Goodness.
Nog 25 minuten en de Moink Balls zijn klaar.
Het werk is niet voor niets geweest. Mijn vrouw en ik zijn het erover eens. Ze zijn heerlijk
. De ontbijtspek voegt echt iets toe aan de Ball en de BBQ saus maakt het helemaal af. De rest laten we afkoelen voor morgen want dan zit het hele huis vol en is het alleen even opwarmen en uitdelen.
Voor het recept en de werkwijze volg ik dat van Noskos. Vanochtend boodschappen gedaan en ipv 750 gr. Rundergehakt ben ik met anderhalve kilo thuis gekomen dus alles 2x zoveel


Alles voorbereid en nu is het een kwestie van kneden en balletjes draaien.

Het zijn meer Balls als dat ik ontbijtspek heb dus de rest gaat in de braadpan als traditioneel balletje.

Moink Balls genoeg. Het bovenste rooster van mijn WSM47 is volledig gevuld.

Na 1 uur en 15 minuten bij een temperatuur van 107 gr. gaat de opgewarmde BBQ saus erover. Ik gebruik hiervoor de Original uit Smokey Goodness.

Nog 25 minuten en de Moink Balls zijn klaar.
Het werk is niet voor niets geweest. Mijn vrouw en ik zijn het erover eens. Ze zijn heerlijk
