Beef en Steak

MOINK Balls op de WSM

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
865
Gisteren avond net na 6-en mijn nieuwe aanwinst een WSM binnen gekregen..

Ik had net mijn voorbereidingen gedaan voor de MOINK Balls, dus de OTP maar weer binnen gereden en de WSM in elkaar gezet..  :D :D

Heb het  recept van Nokos gevolgd, de ingredi?nten (had geen gedroogde peterselie dus maar verse genomen):
20140628-183710-1024x768.jpg


Mooie balletjes (aan de grote kant):
20140628-185721-1024x768.jpg


Dus maar twee stukjes spek eromheen  ;) :
20140628-190403-1024x768.jpg


Na een uurtje (kern temp 60?) de BBQ saus erover:
20140628-211402-1024x768.jpg


Nog een half uurtje gewacht tot kern temp 72? :
20140628-214602-1024x768.jpg


Bon appetit (smakelijk voetbal kijken)  :D:
20140628-214712-1024x768.jpg


Ze smaakte verrukkelijk deze ga ik zeker nog eens maken, kreeg net op de fitness wel de opmerking of ik een boom knoflook op had  :).
Dat was misschien ook het enige ingredi?nt wat ik niet had aangepast op mijn hoeveelheid gehakt.....
 
Smelly balls :D
 
wil best in je ballen happen  ;)
 
Jij hebt grote ballen!!
 
Zojuist nog een wit bolletje op met de overgebleven ballen... Ook koud zijn ze lekker..
 
mitch01 zei:
En hoe beviel de wsm?

Het is nog een beetje oefenen hoe hem op temperatuur te krijgen en houden.

Had nu 1,5 liter kokend water in de pan gedaan (heb nog een kleine pan, model 2007) 30 ecobrasa kokos brikketen met hout onderin en 20 hete erop.
duurde toch zeker 45 minuten voordat het geheel op 105? was.

Daarna wat met de schuifjes onder en boven gespeeld om te kijken wat het effect was.

Dit betekend dat ik nog veel mag oefenen  :D
 
een balletje is steeds een succes.

Even een kleine vraag, in de receptuur staat rundsgehakt. Ik maak die steeds met americain, nu heb ik de indruk dat mijn american roder ziet en dus minder vet bevat. Is er een verschil tussen rundsgehakt en americain, of is dat weer een lingu?stisch verschil tussen Vl en Nl.
 
Ik gebruik zo vet mogelijk gehakt. Vroeger hadden ze bij Albert Heijn Euroshopper gehakt en dat had meer dan 20% vet, ideaal voor burgers en dit soort dingen. Magerder spul is snel droog.
 
Terug
Bovenaan Onderaan