BasBQ
Beef en Steak

M'n eerste gerechtje bij het genootschap : bcc en hopelijk een eerste badge

 

elcee

Sprokkelaar
Berichten
26
Vanavond bezoek verwachtende en wat beter dan BCC :

Ik ga er vanavond 2 proberen klaar te maken. Eentje  met bruine leffe en de andere met porto.
Het bezoek komt toe rond 19 u dus de kipjes vanaf 17 u marineren met de olie en Proven?aalse kruiden.
De olie met de kruiden staat ongeveer een jaartje te trekken in de koelkast.
De blikjes voor 3/4 opvullen en ik doe er nog altijd wat vleeskruiden bij. Heb me laten vertellen dat dit de smaak ten goede komt.
Foto's van het verdere verloop volgen.
P1010276.jpg

 
Ik ben benieuwd hoe je het vind, en of je de port terug gaat proeven. Succes!
En als ik zo door je deuren naar buiten kijk, zullen jouw buren niet te snel klagen over rookoverlast, grote lap grond zeg, waar in Belgie woon je?
 
In het landelijke Meulebeke en de buren die klagen idd niet over rookoverlast en moesten ze al klagen dan komen ze gewoon mee aan tafel.
Zo gaat dat hier op de boerebuiten. ;)
 
Kijk dat klinkt al gezellig. geniet er maar van :)
 
Mooie tuin heb je met een vrij uitzicht.
Ik moet ook nog maar eens een kip maken, krijg er zin in :)
 
Succes!!
 
Met de voorbereiding zit het wel snor, ze zeggen dat het vocht wat je gebruikt niet echt uitmaakt voor de smaak.
Maar voor het verhaal aan je gasten doet het wonderen
 
Ik proefde niets van het bier maar het was wel sappig en mals bij mij
 
De kipjes juist een badje van olie met kruiden gegeven.
P1010279.jpg


Mijn goeie vriend OTP is ook van de partij.
weber.jpg
 
Kinky kleurtje die OTP, mooi.
 
Ziet er heerlijk uit, ik heb er alle vertrouwen in


Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk
 
M'n 2 kameraadjes maken zich klaar voor ??n uurtje zweten op ongeveer 170 graden.
P1010289.jpg

Halverwege het proces voelen we ons kiplekker.  :D
P1010293.jpg

Zo zie ik eruit na 1 uurtje.
P1010294.jpg

Zo zie ik eruit na 1 uur en 30 min.
P1010297.jpg


Er was idd maar een heel klein verschil in smaak van de kip met bier tov. kip met port.
Het was wel superlekker en mals. Dit alles in combinatie met Proven?aalse saus en aardappels met kruidenboter.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Nadien was er nog een dessertje maar dat zal ik een volgende keer posten.
 
Nou dat Tokkie zit er wel aan komen. (vooruitziende blik)
Die gaat wel verdiend zijn hoor  :D

Mac
 
Prima gelukt Laurens, gefeliciteerd met je Tokkie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan