- Berichten
- 59
Brisket is toch in de barbecue wereld wel een dingetje hé al velen filmpjes met water in mijn mond gezien maar nog nooit aangedurfd om een stuk vlees van 4 a 5 kg te kopen en bereiden.
Laatst was ik bij een boer die af en toe een Waygu koe laat slachten en dan het vlees verkoopt en daar in de vriezer kwam ik dit stukje brisket tegen waarop ik meteen al een klein vreugde sprongetje nam.
Het was iets meer dan een kilo dat vond ik een mooi gewicht om toch een keer brisket te bereiden zo ingevroren dacht het flat stuk te pakken had.
Maar nadat het vlees was ontdooid en ik het op het snijblok had liggen lijkt het wel een mini brisket met een point en flat maar goed ik ben nog geen brisket kenner.
Stukje vlees was al heel mooi getrimd klein beetje vlies en harde stukken vet verwijderd en voorzien van een rub Braai nummer 3.
Kamado Joe opgestookt tot 107 graden een paar blokje rookhout gemaakt van oude wijvaten er op en toen de controle overgegeven aan de Signals & Billows om dit vast te houden.
Tussen door even kijken hoe de rub er mooi op plankt en drogere stukjes met een spray voorziet van een water/appleazijn mix.
Bij 63 graden zat de rub er goed op dus vond ik het een mooie tijd om het vlees in te pakken.
Na ongeveer 6,5 uur was de kern temperatuur van 92 graden bereikt en met behulp van de prik thermometer de malsheid gecontroleerd deze gleed er in als boter, vlees mocht er dus vanaf even uit laten dampen en weer in pakken en de cooler in.
In de tussentijd even een salsa gemaakt van tomaat, rode ui, knoflook en peterselie na een uurtje was het etenstijd dus vlees uit de cooler en op de plank en snijden maar.
De buigtest door hij volgens mij wel en was het tijd om een bordje op te maken.
Mijn vriendin gaf aan dat dit toch wel het lekkerste stuk vlees was wat ze op had dus het resultaat was ook nog een geslaagd denk ik maar zo!
Laatst was ik bij een boer die af en toe een Waygu koe laat slachten en dan het vlees verkoopt en daar in de vriezer kwam ik dit stukje brisket tegen waarop ik meteen al een klein vreugde sprongetje nam.
Het was iets meer dan een kilo dat vond ik een mooi gewicht om toch een keer brisket te bereiden zo ingevroren dacht het flat stuk te pakken had.
Maar nadat het vlees was ontdooid en ik het op het snijblok had liggen lijkt het wel een mini brisket met een point en flat maar goed ik ben nog geen brisket kenner.
Stukje vlees was al heel mooi getrimd klein beetje vlies en harde stukken vet verwijderd en voorzien van een rub Braai nummer 3.
Kamado Joe opgestookt tot 107 graden een paar blokje rookhout gemaakt van oude wijvaten er op en toen de controle overgegeven aan de Signals & Billows om dit vast te houden.
Tussen door even kijken hoe de rub er mooi op plankt en drogere stukjes met een spray voorziet van een water/appleazijn mix.
Bij 63 graden zat de rub er goed op dus vond ik het een mooie tijd om het vlees in te pakken.
Na ongeveer 6,5 uur was de kern temperatuur van 92 graden bereikt en met behulp van de prik thermometer de malsheid gecontroleerd deze gleed er in als boter, vlees mocht er dus vanaf even uit laten dampen en weer in pakken en de cooler in.
In de tussentijd even een salsa gemaakt van tomaat, rode ui, knoflook en peterselie na een uurtje was het etenstijd dus vlees uit de cooler en op de plank en snijden maar.
De buigtest door hij volgens mij wel en was het tijd om een bordje op te maken.
Mijn vriendin gaf aan dat dit toch wel het lekkerste stuk vlees was wat ze op had dus het resultaat was ook nog een geslaagd denk ik maar zo!