A
ArjanC
Gast
Het is zover ondertussen ligt hij erop!
Vorige week weer eens een bierkipje gemaakt
en dat beviel eigenlijk wel enorm.. bij toeval langs een slager gelopen en een 1,8kg procureur gekocht (4,90 per kilo!...) en een kilo spare ribs.. omdat-het-kan ;-)
Op dit forum een draadje geopend omdat wij liever zonder suiker eten en het was goed mogelijk om de suiker uit de basis rub te laten. zo gedaan en vanochtend de procureur uit de koelkast gehaald om hem in te vrijven..
wat mij wel verbaasde is dat het bot (wat er dus nog bij zat?) er meteen af viel, die heb ik er maar uit gelaten..
om 23:30 de bbq klaargemaakt om om 00:05 de procureur erop te leggen.
De dome meter gaf toen 160C aan (bovenmeter geen meter op vlees hoogte).
Na 30 minuten was de temp gestegen naar 180 dus de shuiven moesten nog wat dichter...
als ik het goed heb zou de procureur er ongeveer 14-16 uur op moeten liggen, dat is mooi want daarna kunnen de spareribs en hamburgers voor de kids erop
Vorige week weer eens een bierkipje gemaakt
en dat beviel eigenlijk wel enorm.. bij toeval langs een slager gelopen en een 1,8kg procureur gekocht (4,90 per kilo!...) en een kilo spare ribs.. omdat-het-kan ;-)
Op dit forum een draadje geopend omdat wij liever zonder suiker eten en het was goed mogelijk om de suiker uit de basis rub te laten. zo gedaan en vanochtend de procureur uit de koelkast gehaald om hem in te vrijven..
wat mij wel verbaasde is dat het bot (wat er dus nog bij zat?) er meteen af viel, die heb ik er maar uit gelaten..
om 23:30 de bbq klaargemaakt om om 00:05 de procureur erop te leggen.
De dome meter gaf toen 160C aan (bovenmeter geen meter op vlees hoogte).
Na 30 minuten was de temp gestegen naar 180 dus de shuiven moesten nog wat dichter...
als ik het goed heb zou de procureur er ongeveer 14-16 uur op moeten liggen, dat is mooi want daarna kunnen de spareribs en hamburgers voor de kids erop