- Berichten
- 56
Vandaag mijn eerste pulled pork volgens wedstrijd recept van Noskos gemaakt.
Gisteravond mijn varkensnek geïnjecteerd en gerubt. Ik had een stuk vlees van 1,7 kg bij Hanos gekocht.
Vanmorgen om 08.15 de bbq aangestoken en om ongeveer 08.45 het vlees geplaatst.
Na 5 uur mooi constant op 120 graden zat het vlees op 73 graden en zat er een mooie korst op. Tijd om te lakken.
Vlees mooi gelakt. Het gaf wat rook dus de foto is wat onduidelijk. Nu weer 2 uurtjes erop.
Er voor gekozen om na 1,5 uur het vlees in te pakken. De lak was mooi gecarameliseerd.
Met 88 graden was het vlees er nog niet helemaal en ik heb door laten garen naar zo’n 92 graden. Het vlees was boterzacht en na een kwartiertje uitwasemen heb ik opnieuw ingepakt en ruim een uur laten rusten.
Vervolgens het vlees getrokken en de eindsaus toegevoegd.
Aan Tafel!
De PP was super goed gelukt, het vlees was sappig en smaakte fantastisch. Dank aan Dennis voor een duidelijk recept.
Gisteravond mijn varkensnek geïnjecteerd en gerubt. Ik had een stuk vlees van 1,7 kg bij Hanos gekocht.
Vanmorgen om 08.15 de bbq aangestoken en om ongeveer 08.45 het vlees geplaatst.


Na 5 uur mooi constant op 120 graden zat het vlees op 73 graden en zat er een mooie korst op. Tijd om te lakken.

Vlees mooi gelakt. Het gaf wat rook dus de foto is wat onduidelijk. Nu weer 2 uurtjes erop.

Er voor gekozen om na 1,5 uur het vlees in te pakken. De lak was mooi gecarameliseerd.

Met 88 graden was het vlees er nog niet helemaal en ik heb door laten garen naar zo’n 92 graden. Het vlees was boterzacht en na een kwartiertje uitwasemen heb ik opnieuw ingepakt en ruim een uur laten rusten.

Vervolgens het vlees getrokken en de eindsaus toegevoegd.


Aan Tafel!
De PP was super goed gelukt, het vlees was sappig en smaakte fantastisch. Dank aan Dennis voor een duidelijk recept.