Onlangs de eerste langere sessie gedaan met een stuk procureur/varkensnek van 2,5KG volgens "de wedstrijd methode van Noskos"
Avond vooraf geinjecteerd met de injectiemix en nachtje laten rusten in de koelkast.
Ochtend de Kamado op temperatuur gebracht en het vlees erop en de stappen gevolgd met het inpakken enz.
Uiteindelijk duurde het nog wel iets langer voordat de temp op 88 kwam en hij was toen nog niet lekker gaar (als je prikte voelde het niet overal even gaar)
Na 10 minuten was ik wel tevreden en kon hij eraf om te rusten.
Het was inmiddels al wel wat voorbij etenstijd dus niet erg lang laten rusten maar begonnen met trekken en de saus erdoor.
Qua temperatuur van de Kamado wel beetje valsgespeeld door de inkbird controller erop te zetten, maar dat is wel erg handig/makkelijk en hij houd hem perfect op de gewenste temperatuur.
Ik vond zelf wel dat er wat stukken nog hard/droog waren maar dat was met de saus nog wel bij te trekken.
De smaak was okay, maar vond hem wel wat uitgesproken.. misschien door de injectiemix waar ook worchester saus in zat ?
De pulled pork rub en smokey bbq saus van Van Beekum waren niet erg uitgesproken qua smaak en leek mij prima.
Maar goed dat is voor de volgende sessie een beetje uitproberen wat er in de smaak valt.
Avond vooraf geinjecteerd met de injectiemix en nachtje laten rusten in de koelkast.
Ochtend de Kamado op temperatuur gebracht en het vlees erop en de stappen gevolgd met het inpakken enz.
Uiteindelijk duurde het nog wel iets langer voordat de temp op 88 kwam en hij was toen nog niet lekker gaar (als je prikte voelde het niet overal even gaar)
Na 10 minuten was ik wel tevreden en kon hij eraf om te rusten.
Het was inmiddels al wel wat voorbij etenstijd dus niet erg lang laten rusten maar begonnen met trekken en de saus erdoor.
Qua temperatuur van de Kamado wel beetje valsgespeeld door de inkbird controller erop te zetten, maar dat is wel erg handig/makkelijk en hij houd hem perfect op de gewenste temperatuur.
Ik vond zelf wel dat er wat stukken nog hard/droog waren maar dat was met de saus nog wel bij te trekken.
De smaak was okay, maar vond hem wel wat uitgesproken.. misschien door de injectiemix waar ook worchester saus in zat ?
De pulled pork rub en smokey bbq saus van Van Beekum waren niet erg uitgesproken qua smaak en leek mij prima.
Maar goed dat is voor de volgende sessie een beetje uitproberen wat er in de smaak valt.