- Berichten
- 3.153
Gisteren dan ook maar eens de MOINK balls gemaakt, voorwaar een lekkernij!
De 750gr rundergehakt als basis was goed voor ruim 35 balls die ik net wat groter dan een golfbal had gedraaid.
Overige ingredienten verder conform het welbekende recept van Noskos.
Als rub had ik de Plowboys Yardbird Rub gebruikt ("created for chicken, but made for pork")
Op de Weber OTP 57 bij ca 130 graden gedurende ca 50 minuten inclusief rooksnippers "Jack Daniels" ging alles prima.
Ik had de balls al gedraaid en ben toen pas foto's gaan maken met de iPhone, vandaar geen plaatje van de start.
Inderdaad aan te bevelen en zeker voor herhaling vatbaar!
(ik zie nu net dat ik dit bericht bij "low and slow" had moeten plaatsen omdat de temperatuur onder de 150C lag)
De 750gr rundergehakt als basis was goed voor ruim 35 balls die ik net wat groter dan een golfbal had gedraaid.
Overige ingredienten verder conform het welbekende recept van Noskos.
Als rub had ik de Plowboys Yardbird Rub gebruikt ("created for chicken, but made for pork")
Op de Weber OTP 57 bij ca 130 graden gedurende ca 50 minuten inclusief rooksnippers "Jack Daniels" ging alles prima.
Ik had de balls al gedraaid en ben toen pas foto's gaan maken met de iPhone, vandaar geen plaatje van de start.
Inderdaad aan te bevelen en zeker voor herhaling vatbaar!
(ik zie nu net dat ik dit bericht bij "low and slow" had moeten plaatsen omdat de temperatuur onder de 150C lag)






Laatst bewerkt: