Vandaag voor de eerste keer mijn Bastard aangestoken en wilde graag oerhammetjes maken. De lokale slager had ze niet en kon er ook niet aankomen. Dus op naar de Sligro. Daar maar 2 boven beentjes gekocht en ook maar een spareribje.
Een nachtje in de pekel laten staan en daarna kort gerubt met de rub van Frits (1 uur wachttijd). Dat rubben mag wel wat langer inwerken naar mijn mening. Maar goed, het begin is er. Sparerib met standaard Cajun triangle rub gedaan van dutch spices. Daarna nog geglaced met honing, whisky sriracha mix in de folie. Op het laatst nog ff zonder folie op de grill samen met de aardappeltjes.
Eerste smul gerecht was super en het gezin ook helemaal happy met het eten.
Alleen vonden de kids, de glace wel een beetje pittig


Een nachtje in de pekel laten staan en daarna kort gerubt met de rub van Frits (1 uur wachttijd). Dat rubben mag wel wat langer inwerken naar mijn mening. Maar goed, het begin is er. Sparerib met standaard Cajun triangle rub gedaan van dutch spices. Daarna nog geglaced met honing, whisky sriracha mix in de folie. Op het laatst nog ff zonder folie op de grill samen met de aardappeltjes.
Eerste smul gerecht was super en het gezin ook helemaal happy met het eten.
Alleen vonden de kids, de glace wel een beetje pittig


