Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 
 

Caspar

Kooltjesharker
Berichten
209
Als je lid wordt van een genootschap, moet je mee in de tradities. Dus vanavond Beer Can Chicken. Aangezien er vier kinderen rondlopen en een vriendin bleef eten, heb ik gekozen voor twee kippen.



Rub gemaakt van paprikapoeder, verse knoflook, djinten, ketoembar, mosterdpoeder, peper en zout. Verse knoflook werkte niet goed, de rub klonterde en was niet goed te verdelen. Toch maar poeder de volgende keer.



Kippen een paar uur laten rusten.



Dan voor anderhalf uur in de barbecue



Thermometer op 80 graden gezet en dit was het resultaat:





 
Gefeliciteerd met je eerste Beercan Chicken en je tokkie!
 
Jawel, eerst olijfolie en daarna de kruiden. Het had ook wel dikker in de rub gezet mogen worden. Zo leren we iedere run weer wat bij. :D
 
Zien er goed uit die dames!

Caspar zei:
Jawel, eerst olijfolie en daarna de kruiden. Het had ook wel dikker in de rub gezet mogen worden. Zo leren we iedere run weer wat bij. :D

Ik heb laatst mijn eerste BCC flink in de rub gezet en ook goed er in gemasseerd en nog viel het mee hoe sterk de smaak was, je merkt vanzelf hoeveel je nodig hebt als je teveel gebruikt  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan