BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 

Rosch

Vuurmaker
Berichten
53
Vrijdag was het dan zo ver, mijn eerste BCC en dat ook nog op de nieuwe Charcoal Tray. Dus deze keer niet op Gas mar op Briketten ;-) en FireSpice Wood Chips voor een beetje rook....

Bereidding als volgt
Injection: 1/4 cup butcher BBQ GRILL + 1,5 cup water
(de helft hiervan gebruikt om te injecteren)
Daarna de kip ingesmeerd met knoflook olie en NoMu BBQ RUB (van de Sligro)

Blikje bier (Hertog Jan) boven geopend met blikopener en half glas bier uitgedronken (goed begin..) om het bier in blik vervolgens te mengen met
- een injectie van de Butcher BBQ GRILL
- resten RUB
- twee teentjes knoflook in partjes gesneden
- twee twijgjes rozenmarijn

vervolgens de kip over het blik getrokken, zat er comfortabel bij.

In de wok:
Aardappelen ingesmeerd met olijf olie
Paprika in knoflook olie gedompeld
Ui in olijf olie

De Temp. van de BBQ rond de 180 graden gebracht en vervolgens de kip ca. 1,5uur hierin laten staan.
Daarna de kip ingesmeerd met Baby Rays Honey Chipotle en nog ca. 15 minuten op deze temperatuur laten staan.

Kippie had daarna een kerntemperatuur van ca. 74 graden, was lekker mals en smaakte lekker.

Wat ik graag beter wil hebben is het huidje, hoe krijg ik dat knapperiger ?

Foto's:
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg
 
dat is een heel lekker kippetje geworden,
welkom bij de tokkies.
En is het je goed bevallen op houtskool?
 
Leo, op kolen beviel goed. Stond ervan te kijken dat de temperatuur fijn tussen de 170 en 180 bleef gedurende de sessie.
Niet slecht voor een Napoleon Gass Grill :)
 
Dat ziet er serieus lekker uit.
Eerste tokkie is een feit, gefeliciteerd.
 
Zo, die staat er mooi op.

Welkom bij de Tokkies!'
 
Gefeliciteerd met je Tokki ziet er goed uit die schaal eronder lijkt me ook er makkelijk.
 
Dat is een prima kippetje geworden, gefeliciteerd met je tokkie
 
Welkom bij de tokkies!!! Huidje knapperig krijgen is niet altijd even makkelijk.
 
lekker kippetje!
 
Hee tof een tokkie verdiend :)
Hoe verdien ik nu nog een koetje en een varkentje ?

Bedankt voor de leuke reacties.
Voor degene die de schaal zo makkelijk vonden, is te bestellen via jouwbbq.nl.
Napoleon Roud Wok Topper incl BC houder voor 29,95

Maar Hannibal heeft er een van Weber die is degelijker heb ik gezien.....
 
Rosch zei:
Hee tof een tokkie verdiend :)
Hoe verdien ik nu nog een koetje en een varkentje ?

koetje krijg je als je een brisket maakt en een varkentje voor pp
 
Terug
Bovenaan Onderaan