Na vorige week de nieuwe Weber Master Touch te hebben gekocht en uitgebreid het forum verkend te hebben was het vandaag tijd om mijn eerste BCC te maken! Ik hoop dat het goed gaat met de links naar de foto's.. het is mijn eerste poging!
Eerst een goeie rub gemaakt met paprika, knoflook, koriander, komijn, mosterd, peper, zout en olie en de kip daar lekker een paar uurtjes in laten marineren alvorens op het blik te plaatsen.

Ondertussen de Q opgestookt en op temperatuur laten komen. Naar goed voorbeeld van wat ik van de week las de kip mooi in het middelste gat op het kolenrooster geplaatst.

Ondertussen ook wat in water doordrenkte hickory chips op de briketten gelegd om wat rook toe te voegen.
Euh, ja, niet kijken natuurlijk.. kon het toch niet laten en moest toch een foto maken natuurlijk

Dat rook al geweldig!
Na een halfuur ook wat aardappels tussen de briketten gelegd. En na nog een tijdje ook wat courgette en paprika op het rooster. Het begint nu echt vorm te krijgen!

De kip was na ruim een uur perfect en kon nog even 10 minuutjes rusten. Vervolgens in stukjes verdeeld en.. in een paar minuten schoon op
hij viel duidelijk in de smaak...

Voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat het zo lukt met de foto's vanaf photobucket..
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Eerst een goeie rub gemaakt met paprika, knoflook, koriander, komijn, mosterd, peper, zout en olie en de kip daar lekker een paar uurtjes in laten marineren alvorens op het blik te plaatsen.

Ondertussen de Q opgestookt en op temperatuur laten komen. Naar goed voorbeeld van wat ik van de week las de kip mooi in het middelste gat op het kolenrooster geplaatst.

Ondertussen ook wat in water doordrenkte hickory chips op de briketten gelegd om wat rook toe te voegen.
Euh, ja, niet kijken natuurlijk.. kon het toch niet laten en moest toch een foto maken natuurlijk

Dat rook al geweldig!
Na een halfuur ook wat aardappels tussen de briketten gelegd. En na nog een tijdje ook wat courgette en paprika op het rooster. Het begint nu echt vorm te krijgen!

De kip was na ruim een uur perfect en kon nog even 10 minuutjes rusten. Vervolgens in stukjes verdeeld en.. in een paar minuten schoon op


Voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat het zo lukt met de foto's vanaf photobucket..
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk