BasBQ
Beef en Steak

Mijn BCC voor 2015

A

aws1971

Gast
* klik op de foto voor grotere afbeelding *

Zaterdag 1 Augustus visite gehad en dat was een uitstekende moment om een BCC te maken aangezien ze er alleen van gehoord hadden en nog nooit echt gezien of geproefd hadden.
de kip zelf was meer dan 2 KG aangezien de keuken weegschaal niet verder gaat.

Donderdag middag uit de vriezer gehaald en in de koelkast gedaan na advies hier gevraagd te hebben.
Zaterdag eind van de ochtend uit de koelkast en eerst even een beetje olijf olie er over gedaan.

en dan in de rub binnen en buiten

als rub heb ik de volgende gebruikt
  • Ingredi?nten
    2 eetlepels bruine suiker
    2 eetlepels chillipoeder
    2 eetlepels paprika poeder
    1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
    1 eetlepel knoflook poeder
    3 theelepels mosterd poeder
    2 theelepels zout
    2 theelepel zwarte peper
    ? theelepel cayenne peper
die ik weer van de volgende website gehaald hebt.
iets te pittig voor me dochter maar het was te doen,
volgende keer toch maar iets aanpassen.

daarna heb ik hem in de folie gewikkeld

en weer terug in de koelkast.

na 4-5 uurtjes eruit gehaald en een blikje bier in zijn achterste geduwd.

dan nog wat zoete uitjes en wat knoflook via de bovenkant er bij gestopt en wat ik over had heb ik er om heen gedaan.

daarna in de BBQ

aangezien ik net ben begonnen met gebruik van kokos briketten(hiervoor altijd weber briketten gebruikt maar werd gek van de hoeveelheid rest afval het achterliet) was ik niet zeker van de hoeveelheid en wou niet dat halverwege de temperatuur inzakte had ik nog wat extra briketten er bij gelegd.

resultaat nadat ik hem na 80-90 minuten uit de BBQ gehaald had en nog even in zilverfolie heb laten rusten een minuut of 10-15

zoals te zien was hij op het laatst toch iets te hard gegaan (was voornamelijk sommige stukken van het velletje).
maar hij was goed gaar en niet droog en lekker sappig,
iedereen vond het een succes en de schaal was op de botjes na leeg.
dus in 1 woord een succes en daar gaat het om  :D

als desert had ik banaan van de BBQ met ijs geserveerd
helaas hadden we daar geen foto's van dat moment gemaakt maar heb nog wel foto's van een andere keer.
voor me dochter heb ik de Amaretto vervangen voor Maple Syrup.
(foto's zijn door me dochter gemaakt  ;) )
 
Thanx,
Eens kijken wat ik hierna zal proberen.

Hmm zie net dat mijn tapatalk een ander account gebruikt.
Vaag.
 
Lekker. Gefeliciteerd
 
ijs om af te toppen is altijd fijn......

Gegroet Gelato
 
Terug
Bovenaan Onderaan