Beef en Steak

Mexicaans stoofvlees Barbacoa

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.062
Beste bbq collega's,

Afgelopen weken is het nou niet echt lenteweer geweest.
Om nou toch een warm gevoel te krijgen is het idee ontstaan om eens een stoofpotje te maken.
Met een Mexicaanse twist voor wat extra warm gevoel.

Vervolgens lekker op internet speuren en van een aantal recepten 1 recept samengesteld wat mij lekker leek, en ook weer eens wat anders was.
uiteindelijk hier op uitgekomen:

Ingrediënten:
1 kilo runderriblap
2 rode uiten
4, 5 of 6 tenen knoflook (wat jij wil)
2 kruidnagels
1 theelepel komijn
een paar takjes rozemarijn
1 citroen (of limoen)
30 ml (rode) wijn azijn
half bosje verse koriander
2 laurierblaadjes
75 gr chipotle in adobesaus van La Morena (of het hele blikje als je stoer bent)

Bereiding:
-snij het vlees in grote stukken en leg heet voor een half uurtje op de bbq met eiken chunks om flink wat rooksmaak op te pakken. Het hoeft niet gaar te worden
-doe intussen alles behalve het vlees en de laurier in een blender en maak er een mooie kruidenpasta/saus van
-gooi een scheutje zonnebloem olie in de DO en doe hierin de kruidenpasta en de laurier
-snij het gerookte vlees in blokjes en voeg deze toe in de DO. Vul naar smaak bij met kokosmelk, bouillon of gewoon water totdat alles net onder staat. ff roeren.
-laat de DO voor een paar uur pruttelen totdat het lekker is ingekookt en het vlees in draadjes uiteenvalt. Als je vocht te weinig heb, voeg wat kokend water toe.
-als het klaar is, kan je het serveren met een salade, ingelegde rode uit en tortilla (of wrap) met guacamole.
Eet smakelijk.

En dan nu de pics ter ondersteuning van het hele verhaal

De ingrediënten (grotendeels)

20240427_102123.jpg


Het vlees, even roken op de bbq

20240427_110547.jpg

20240427_110841.jpg


Ondertussen de kruidenpasta

20240427_104828.jpg


Het vlees na het roken

20240427_113605.jpg


En nu alles in de DO

20240427_114006.jpg


20240427_114215.jpg


En daar gaan we

20240427_114908.jpg


Nu mooi de tijd om voorbereidingen voor de ECHTE lente te treffen:
LIMONCELLOOOOOOOOOO!!!!!
20240420_130914.jpg

20240420_133506.jpg

20240420_133751.jpg


Zo, toch even lekker de zomer in m'n bol gehad.

Na 3 uurtjes was de stoof bijna perfect. Nog ietwat water bijgevoegd en even laten pruttelen voor nog een half uurtje

20240427_151756.jpg


En toen konden we aan onze Mexicaanse hap beginnen:

Tottilla's besmeerd met guacamole en gevuld met een eenvoudige salade.
Een flinke lepel Mexicaanse stoof, en met wat ingelegde rode ui erbij voor wat tegengas want wat een smaakbom is die stoof zeg.

20240427_173048.jpg


Wat was het genieten zeg.
Iedereen heeft nog een 2e keer opgeschept. Heerlijk.
Dit is zeker een blijvertje.

Nu wachten op de zon

Dank voor het kijken
Rick
 
Wat ziet dat er geweldig uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Dat ziet er erg lekker uit!

Limoncello, goed idee!!
(Edit, gelijk een fles alcohol besteld)
 
Laatst bewerkt:
Lekker Stoofje Rick! Helemaal top die kleurtjes!
 
Heerlijk vrolijk bordje zo , 😋
 
Ik hoorde tijdens lezen al een mariachi spelen op de achtergrond AiAiAi Ariba Ariba!
 
Laatst bewerkt:
Machtig potje zo! Een vraag uit nieuwsgierigheid. Welk formaat heeft je dutxh oven en voor hoeveel personen heb je dat goddelijke gerecht gemaakt?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Machtig potje zo! Een vraag uit nieuwsgierigheid. Welk formaat heeft je dutxh oven en voor hoeveel personen heb je dat goddelijke gerecht gemaakt?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
thnx
ik heb de ft4,5.
het was voldoende voor 4 personen, maar zoals je ziet was het pannetje nog niet vol :cool:
 
Mooie kleuren zo alles bij elkaar! Was het heel pittig??
Thnx
Nee hoor. Verre van pittig. Niet eigenlijk.
Gewoon een lekkere stoof, anders dan de standaard Hollandse met peperkoek en zo.
 
Lekkere pot Rick.
Ga ik eens op de todo lijst zetten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan