- Berichten
- 10.062
Beste bbq collega's,
Afgelopen weken is het nou niet echt lenteweer geweest.
Om nou toch een warm gevoel te krijgen is het idee ontstaan om eens een stoofpotje te maken.
Met een Mexicaanse twist voor wat extra warm gevoel.
Vervolgens lekker op internet speuren en van een aantal recepten 1 recept samengesteld wat mij lekker leek, en ook weer eens wat anders was.
uiteindelijk hier op uitgekomen:
Ingrediënten:
1 kilo runderriblap
2 rode uiten
4, 5 of 6 tenen knoflook (wat jij wil)
2 kruidnagels
1 theelepel komijn
een paar takjes rozemarijn
1 citroen (of limoen)
30 ml (rode) wijn azijn
half bosje verse koriander
2 laurierblaadjes
75 gr chipotle in adobesaus van La Morena (of het hele blikje als je stoer bent)
Bereiding:
-snij het vlees in grote stukken en leg heet voor een half uurtje op de bbq met eiken chunks om flink wat rooksmaak op te pakken. Het hoeft niet gaar te worden
-doe intussen alles behalve het vlees en de laurier in een blender en maak er een mooie kruidenpasta/saus van
-gooi een scheutje zonnebloem olie in de DO en doe hierin de kruidenpasta en de laurier
-snij het gerookte vlees in blokjes en voeg deze toe in de DO. Vul naar smaak bij met kokosmelk, bouillon of gewoon water totdat alles net onder staat. ff roeren.
-laat de DO voor een paar uur pruttelen totdat het lekker is ingekookt en het vlees in draadjes uiteenvalt. Als je vocht te weinig heb, voeg wat kokend water toe.
-als het klaar is, kan je het serveren met een salade, ingelegde rode uit en tortilla (of wrap) met guacamole.
Eet smakelijk.
En dan nu de pics ter ondersteuning van het hele verhaal
De ingrediënten (grotendeels)
Het vlees, even roken op de bbq
Ondertussen de kruidenpasta
Het vlees na het roken
En nu alles in de DO
En daar gaan we
Nu mooi de tijd om voorbereidingen voor de ECHTE lente te treffen:
LIMONCELLOOOOOOOOOO!!!!!
Zo, toch even lekker de zomer in m'n bol gehad.
Na 3 uurtjes was de stoof bijna perfect. Nog ietwat water bijgevoegd en even laten pruttelen voor nog een half uurtje
En toen konden we aan onze Mexicaanse hap beginnen:
Tottilla's besmeerd met guacamole en gevuld met een eenvoudige salade.
Een flinke lepel Mexicaanse stoof, en met wat ingelegde rode ui erbij voor wat tegengas want wat een smaakbom is die stoof zeg.
Wat was het genieten zeg.
Iedereen heeft nog een 2e keer opgeschept. Heerlijk.
Dit is zeker een blijvertje.
Nu wachten op de zon
Dank voor het kijken
Rick
Afgelopen weken is het nou niet echt lenteweer geweest.
Om nou toch een warm gevoel te krijgen is het idee ontstaan om eens een stoofpotje te maken.
Met een Mexicaanse twist voor wat extra warm gevoel.
Vervolgens lekker op internet speuren en van een aantal recepten 1 recept samengesteld wat mij lekker leek, en ook weer eens wat anders was.
uiteindelijk hier op uitgekomen:
Ingrediënten:
1 kilo runderriblap
2 rode uiten
4, 5 of 6 tenen knoflook (wat jij wil)
2 kruidnagels
1 theelepel komijn
een paar takjes rozemarijn
1 citroen (of limoen)
30 ml (rode) wijn azijn
half bosje verse koriander
2 laurierblaadjes
75 gr chipotle in adobesaus van La Morena (of het hele blikje als je stoer bent)
Bereiding:
-snij het vlees in grote stukken en leg heet voor een half uurtje op de bbq met eiken chunks om flink wat rooksmaak op te pakken. Het hoeft niet gaar te worden
-doe intussen alles behalve het vlees en de laurier in een blender en maak er een mooie kruidenpasta/saus van
-gooi een scheutje zonnebloem olie in de DO en doe hierin de kruidenpasta en de laurier
-snij het gerookte vlees in blokjes en voeg deze toe in de DO. Vul naar smaak bij met kokosmelk, bouillon of gewoon water totdat alles net onder staat. ff roeren.
-laat de DO voor een paar uur pruttelen totdat het lekker is ingekookt en het vlees in draadjes uiteenvalt. Als je vocht te weinig heb, voeg wat kokend water toe.
-als het klaar is, kan je het serveren met een salade, ingelegde rode uit en tortilla (of wrap) met guacamole.
Eet smakelijk.
En dan nu de pics ter ondersteuning van het hele verhaal
De ingrediënten (grotendeels)
Het vlees, even roken op de bbq
Ondertussen de kruidenpasta
Het vlees na het roken
En nu alles in de DO
En daar gaan we
Nu mooi de tijd om voorbereidingen voor de ECHTE lente te treffen:
LIMONCELLOOOOOOOOOO!!!!!
Zo, toch even lekker de zomer in m'n bol gehad.
Na 3 uurtjes was de stoof bijna perfect. Nog ietwat water bijgevoegd en even laten pruttelen voor nog een half uurtje
En toen konden we aan onze Mexicaanse hap beginnen:
Tottilla's besmeerd met guacamole en gevuld met een eenvoudige salade.
Een flinke lepel Mexicaanse stoof, en met wat ingelegde rode ui erbij voor wat tegengas want wat een smaakbom is die stoof zeg.
Wat was het genieten zeg.
Iedereen heeft nog een 2e keer opgeschept. Heerlijk.
Dit is zeker een blijvertje.
Nu wachten op de zon
Dank voor het kijken
Rick