Beef en Steak

Maple-syrup Sticky Spare-ribs.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter r.stokkentreeff
  • Startdatum Startdatum
R

r.stokkentreeff

Gast
Vandaag 2 mooie slabs Ribben klaargemaakt. Gistermiddag in de rub gezet en een nachtje in de koelekast laten bivakkeren. Vanochtend om 10:00 begonnen met het opwarmen van de Mastertouch en de ribben om 11:45 op de grill geplaats voor de 1e 3 uren. Na 3 uur de ribben in een braadslede geplaats, met op de bodem aluminiumfolie "worsten" om de ribben uit het vocht te houden en appelsap toegevoegd. Het geheel goed afgedicht met alufolie en weer voor 2 uur terug op de bbq voor een fijn stoombad. Na 2 uur een prachtige pull-back en ribben die bijna van het bot vallen.. Het laatste half uur tot 3 kwartier de ribben in de braadslede (zonder het vocht) terug op de bbq en moppen maar met Maple-syrup. Ik heb iedere pakweg 10 minuten met een grote spuit de Maple-syrup opgezogen en weer over de ribben verdeeld, met heerlijke sticky ribs als resultaat! In combinatie met een wat pittige rub, smaakt de Maple-syrup fantastisch!
aa63f1fcf49a0481a1ae4d43a8a7d492.jpg
2140b803706b33c32ab469dc9b300803.jpg
977bb11b9b373f780c0b9193f8bca010.jpg
21b808e3bb0dff4a9de7921f1bb3af19.jpg
c32c90a5eb388a485ab94626f6404950.jpg
e992b755747187c36ecfac180b573862.jpg
eb0388eb7e8b8f739d4f5b1711e9a0f7.jpg
ae6fbb529911f90a1352a3760453ccb2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Erwin.schimmel zei:
Jakkie, wat zien die er lekker uit! Lust ik best wel.

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
Helaas Erwin.. alles op hahaha! Maar derhalve een echte aanrader

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Die maple syrup is wel een dingetje h?. Dat gebruik ik de laatste tijd ook steeds meer. Heerlijk met gebakken spekjes en boontjes bijvoorbeeld.
Maar ik ga het nu ook eens op mijn ribs smeren!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekkerrrrrrr :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan