R
r.stokkentreeff
Gast
Vandaag 2 mooie slabs Ribben klaargemaakt. Gistermiddag in de rub gezet en een nachtje in de koelekast laten bivakkeren. Vanochtend om 10:00 begonnen met het opwarmen van de Mastertouch en de ribben om 11:45 op de grill geplaats voor de 1e 3 uren. Na 3 uur de ribben in een braadslede geplaats, met op de bodem aluminiumfolie "worsten" om de ribben uit het vocht te houden en appelsap toegevoegd. Het geheel goed afgedicht met alufolie en weer voor 2 uur terug op de bbq voor een fijn stoombad. Na 2 uur een prachtige pull-back en ribben die bijna van het bot vallen.. Het laatste half uur tot 3 kwartier de ribben in de braadslede (zonder het vocht) terug op de bbq en moppen maar met Maple-syrup. Ik heb iedere pakweg 10 minuten met een grote spuit de Maple-syrup opgezogen en weer over de ribben verdeeld, met heerlijke sticky ribs als resultaat! In combinatie met een wat pittige rub, smaakt de Maple-syrup fantastisch!
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk