Poppoll
Kooltjesharker
- Berichten
- 102
De ribs de dag ervoor ingesmeerd met de all purpose BBQ rub van Smoke House
Mijn zelfgemaakt kolenmandje gevuld met een dertigtal ecobrasa.
8 ecobrasa in de quickstarter aangemaakt.
Handje applewood toegevoegd.
En hier gaan we:
Na 1,5 uur:
Na 3uur
Ingepakt in alu folie met wat appelsap en 2uur op de mini-wsm.
Ingesmeerd met de glaze en nog een 1 uur op de mini-wsm.
Samenstelling glaze:
- 4 el BBQ saus
- 3 el Ketjap
- 2 el honing
- 1 el bruine suiker
Eindresultaat:
De overschot:
De hoeveelheid kolen was ruim voldoende om 21 uur (gestart om 13 uur) waren dit de nog steeds branden kolen:
Geslaagde maiden run!
Toch een vraag:
Het rookhout mag dat er droog op, of is het beter dit een tijdje (hoelang dan?) te laten weken?
Mijn zelfgemaakt kolenmandje gevuld met een dertigtal ecobrasa.
8 ecobrasa in de quickstarter aangemaakt.
Handje applewood toegevoegd.
En hier gaan we:
Na 1,5 uur:
Na 3uur
Ingepakt in alu folie met wat appelsap en 2uur op de mini-wsm.
Ingesmeerd met de glaze en nog een 1 uur op de mini-wsm.
Samenstelling glaze:
- 4 el BBQ saus
- 3 el Ketjap
- 2 el honing
- 1 el bruine suiker
Eindresultaat:
De overschot:
De hoeveelheid kolen was ruim voldoende om 21 uur (gestart om 13 uur) waren dit de nog steeds branden kolen:
Geslaagde maiden run!
Toch een vraag:
Het rookhout mag dat er droog op, of is het beter dit een tijdje (hoelang dan?) te laten weken?