Beef en Steak

Maiden Run mini-wsm - ribbetjes

Poppoll

Kooltjesharker
Berichten
102
De ribs de dag ervoor ingesmeerd met de all purpose BBQ rub van Smoke House


Mijn zelfgemaakt kolenmandje gevuld met een dertigtal ecobrasa.
8 ecobrasa in de quickstarter aangemaakt.
maidenrun-miniwsm (3).jpg

Handje applewood toegevoegd.
maidenrun-miniwsm (2).jpg

En hier gaan we:
maidenrun-miniwsm (4).jpg

Na 1,5 uur:
maidenrun-miniwsm (5).jpg

maidenrun-miniwsm (6).jpg

Na 3uur
maidenrun-miniwsm (7).jpg

maidenrun-miniwsm (8).jpg


Ingepakt in alu folie met wat appelsap en 2uur op de mini-wsm.


Ingesmeerd met de glaze en nog een 1 uur op de mini-wsm.
Samenstelling glaze:
- 4 el BBQ saus
- 3 el Ketjap
- 2 el honing
- 1 el bruine suiker

Eindresultaat:
maidenrun-miniwsm (9).jpg

maidenrun-miniwsm (11).jpg


De overschot:
maidenrun-miniwsm (12).jpg


De hoeveelheid kolen was ruim voldoende om 21 uur (gestart om 13 uur) waren dit de nog steeds branden kolen:
maidenrun-miniwsm (13).jpg



Geslaagde maiden run!

Toch een vraag:
Het rookhout mag dat er droog op, of is het beter dit een tijdje (hoelang dan?) te laten weken?
 
Droog gaat prima.
Waren de ribs lekker? En hoe verliep je temperatuur controle?
 
Mooie run!

Ben ook geen expert maar voor hout wordt vaak gesteld dat je chips beter even kan weken en dat voor chunks/grote stukken dit ook prima droog kan.
 
@Silverfox
De ribs waren lekker!
Tempcontrole met de outdoorchef schommelde tussen 100 en 120? dus dat was ok.

Had ook de igrill2 aangesloten op de 2 roosters en daar was er in het begin een verschil tussen 10 en 20?
Bovenste rooster was heter!

Bij het 2 deel schoot de temp plots naar 200? en was het net omgekeerd onderste rooster heter, maar dat kwam doordat ik tijdens het inpakken in alu folie vergeten was het deksel terug te plaatsen (beginnerfoutje zeker  ;) .
Heb de temp vrij snel +- 15 minuten terug naar 100-120? gekregen.
 
Ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan