Vandaag was het tijd om mijn HeaterMeter (of zoals ik hem noem de"PietRMeter") voor het eerst in de praktijk te testen. En omdat ik toch al van plan was om weer eens pulled beef te maken werd dat het proefkonijn.
Pas aan het eind van de sessie bedacht ik me in ene dat ik nog helemaal geen foto's gemaakt had, dus deze keer is het wat weinig eyecandy.
Voor de pulled beef had ik een mooi stuk onder rib mee genomen bij de Makro, en deze ge?njecteerd met een mengsel van geconcentreerde bouillon en Worcestersaus. Als rub heb ik de brisket rub van Big Bob Gibson gebruikt. Na vijf uur roken op 120C heb ik het vlees ingesmeerd met verdunde BBQ saus en daarna nog twee uur gerookt. Daarna heb ik het vlees ingepakt in aluminium folie en verder gegaard tot een kern van 92C. Waarna ik de HM op 80C heb gezet om het vlees verder te laten rusten.
De grafiek van de sessie;
En wat crappy telefoonfoto's van het eindresultaat.
Al met al een zeer geslaagde sessie, het eten smaakte heerlijk en de HM werkte naar tevredenheid.
Toch hebben we nog wat over, wat zal ik eens met de restjes gaan doen???
Pas aan het eind van de sessie bedacht ik me in ene dat ik nog helemaal geen foto's gemaakt had, dus deze keer is het wat weinig eyecandy.
Voor de pulled beef had ik een mooi stuk onder rib mee genomen bij de Makro, en deze ge?njecteerd met een mengsel van geconcentreerde bouillon en Worcestersaus. Als rub heb ik de brisket rub van Big Bob Gibson gebruikt. Na vijf uur roken op 120C heb ik het vlees ingesmeerd met verdunde BBQ saus en daarna nog twee uur gerookt. Daarna heb ik het vlees ingepakt in aluminium folie en verder gegaard tot een kern van 92C. Waarna ik de HM op 80C heb gezet om het vlees verder te laten rusten.
De grafiek van de sessie;
En wat crappy telefoonfoto's van het eindresultaat.
Al met al een zeer geslaagde sessie, het eten smaakte heerlijk en de HM werkte naar tevredenheid.
Toch hebben we nog wat over, wat zal ik eens met de restjes gaan doen???