Beef en Steak

Lomo Al Trapo 'replica'

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.774
Beste forum leden,

laatst zei een slager tegen mij om een Lomo Al Trapo te maken van Jodenhaas/diamanthaas ipv ossenhaas. 
Dit vond ik wel een leuk idee maar als je dat doet moet dit mooie stukje vlees wel van een flink beestje komen.

DRlOw9WFMv3_MmdyVAjsOZbQNKgbfcmRHOUA6Atwe5UPM5EWTsAdaPVlWW2EddNzLbRJuSOTpIFVh11ryrnZzvdpsJH6lWFs-cB25FGFzmW2FJEMGDe8v0yP22Rzx1_O9UOEYg=w640-h361-no


En inderdaad, dit is er eentje van lekkere zware kwaliteit.

43J7PTDqmEfeXw1gvWc2sS3k01n8T4Kxn2ha8ziGyDvh8FUdf_n0bacCtbVhKNWtZ2Agf0EUR6dAfTEUTFBJWMjhRlqTJmedeDzzDX000GDHlJq_T6qCdpjE-kyhJtTJv1Ggug=w640-h361-no


Er ging wat gemalen chilipeper en gedroogde oregano op.

fqwT24DGCxhHjkBBUfjaGe2AReC8NVlMV_GQUrAAsUn7GGzGrdE2lDoEAUq4Y6RtWngKAay9wiFRGjlXVIM4aQTW2FJv6rZmVJE2LwklKGct8i8pmuv5Q8F-uj2lM3nNwuVm_g=w640-h361-no


En zo was er een begin gemaakt van mijn Lomo Al Trapo.

Dbknl7Nveioxc4HIU2nqcjuRhy0fogh4WkpjOuw-buENYgJxePxHgcHgf8kGsqjrlpi2DTUagi2RughIiWZ7NuvNn7G5U794jKza97yXuvEe9ZsWH9J3QTs6LaQPg6VHy6kWdw=w640-h361-no


Scheut rode wijn op de doek.

x3HGyWUP5HkOgcEJcQouCFI_ZsUH7VPZwtmR7jLCdCPRR1OPFPRqBmEQ3wdsiP9h5Do7V1dRLdvCIyaqYgw-oxwvIIPdgCEWi9Rhh_8zhQpifFWYAzWl89cMt5aeQ9Ssy0ViYA=w640-h361-no


Een pak grof zeezout op de doek en vervolgens het vlees erin rollen. Als je hier nog eiwitten aan toevoegt krijg je een
super crispy korst bij het eind resultaat, ik heb dit niet gedaan helaas.

QRfcfzIN7PLUNI0ObnudxufSlXTwE_vPz4sClI6bbnI39EiDV0Ve99Wv1L9iNRHedfT4KHS0nuwCmvtf6guhVPrF5TSWBzgw4RDAA-XQ0U2V9RgfjybbF1mXdXMihc3LhSh79g=w640-h361-no


Met wat slagers touw de boel opknopen.

q7UmSjs0n9oEMq2rWBJCWstZ0UNfp_l4iKazQnzDhHB8Q-wMaQWv6HHguaZtcIbE4va35KyOpIjI5Jp0LUPiuXckadBaccgiE9WEQVP52mdf359r7QQigSiefl6DF58EZ2s7jw=w640-h361-no


En mijn pakketje voor de bbq was klaar.

iwZ0Jq-BuAEDFjvytYw37AWNqdFZP_LBetmHt3K8SrwlKMoWoVvcuK4BvBLY4LrakFTgpygX5SpaOmVHVRtfsAwcwvGCkIJmVZVcrlm9DAujPomQlljY4qFkGe34l9TXh97w_Q=w640-h361-no


In de tijd dat mijn pakketje vlees op kamertemperatuur kon komen stak ik de briketten aan.

WX_eSyo2Kg5WwalDKkRGTvsqOf1QaID4eI0CmIokpZYwgxF_9_1Gbo8lA85_BWXEGd1kGu4OsJLyJT-RYM8f1WCCI39hmZHt13_xBaeAbFqis7kFIj1dzdFb-NPpYM0r2m1Vig=w640-h361-no


Eenmaal een lekkere temperatuur te hebben kon mijn Lomo Al Trapo op de briketten.

CM4Q1FxPPA4xAnXz_96On-59epuA_ZkganV4bnhdWJjYX2BN1YDweGMxTgEaG3Bt9VVAsz-nD0qI9At4Tq99OE0ojSGSNfFtY-xOrtIhTtD7hoQ-fNAY8d4JtPNdOVm6I_ZYpQ=w640-h361-no


Na zo'n 5 minuten draaide ik hem om en deze kant mocht ook 5 minuten op de briketten liggen.

cVSZ1Smam3kI-LYlR_A-DbuK04DZfsQGKwKt8w5k7toyowMJJnefhijg8-yvr0BvOyP_nt4IzEkFQ88_bpOGl3Kb74nsZEJl5enhUTLW4I-sIuUJz07EFsSCEdZuJu8wtw2fVg=w640-h361-no


Na die 10 minuten op de briketten maakte ik mijn pakketje open en schraapte de zoutlaag eraf.

1H0QvTfnXKFK0zdgXI40E61GRviobl6jF0Ec08QNqCTQqINN04ftRFxn-Dz3K8JbZZdPxe3-4a8pLJu5E_rKlsrvf4XARDldoolwuyg_IpATZtppFlSAxFK_7-ybdBWhHTniqA=w640-h361-no


Nog even direct terug op het rooster voor wat meer kleur en smaak.

0mb0VhrVeY6oPzDoSAy1jeqXrSH55pnIf4eKy_O25PjYJNOOJOhUvWcdOSxRoSoYCsYGm4-kAegi_OoUNK4gwTraj6G7glbN8Thb-FOE_cA0XP9qCtI5fIi-yQgpwtektOUVow=w640-h361-no


En na 5 minuten rusten kon ik gaan snijden.

mJ1BxqFfFNOipqVvTiDS78pcWFnqHaFJ-tywqAhdR_KGWmm6rXR1zemp0uQRNK10PMP4SaGn7FiunVuUeEnpbI7HnA29J-8KThV9RKcRUAPdjSVxvw5pZBMp7MRRDcZgQZ4Bag=w640-h361-no


sF_C3DTkl0AMooM5TvhK32E_WH6L2GXEfH1S7zThGrrFCOgGVBU3dy504JdmTBitNyScItrueBT54GqV4ykUm-aE9jBWJo5OAoeNvcKvxPRmNT8DV2EBLEF4cf3LVaw2r4u55A=w640-h361-no


4z6SvdIWKHAly0eh9nJpJBEcn3h3V2wiFEiJUbGBx8lWEXSThHuSk5R3HQE0p5pOz-kzQvhASfDvm6PgAMbKTIt8aDxOQ6sfxDs9ubI4fXCfQPwaXNpIEDMbfBeWeB6mUpHZmQ=w640-h361-no


Ik was tevreden met het eindresultaat, mals (leek wel ossenhaas) sappig en een lekkere bbq smaak  ;)

nAYKtsvuJtCRY7DGo3_5JKE_oEFaqOrzfY9n0ShRaeESKHwgGMn1-3lSubQ_5dfrG91sXfdBCUd4zpNHlRxOgipp68fCsMFpu3y8QlO0ZGVnv71No8GJuCsB6pVaU4exqflxRA=w640-h361-no


Mijn Lomo Al Trapo 'replica' het recept, kun je natuurlijk ook zien via de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=Smj78FLIWSw
http://www.bensbq.com/
https://twitter.com/Bens_BQ
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://www.instagram.com/bensbq9968/

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, een Lomo Al Trapo met Jodenhaas ipv ossenhaas  ;)
 
Lekker!
 
Ik vind jodenhaas sowieso altijd leuk. Deze gaat zeker op mijn shortlist. Ziet er top uit jou creatie!
 
ziet er goed uit
 
Prachtig gedaan, lekker!
 
Aah leuk. Weer een to do dingetje naast mijn Tomahawk cavemanstyle.
 
Mooi werk.

Voor een volgende keer zou ik, ossenhaas en meer zout gebruiken( 1 cm dik), meng dit aan met een beetje eiwit, je krijgt zo een echte zoutkorst. De zoutkorst wordt redelijk hard en moet je na tien minuten er met de achterkant van je mes afslaan.
Ook de deksel sluiten als het vlees erop ligt, dit voorkomt dat het doek in de fik vliegt
 
Frits zei:
Mooi werk.

Voor een volgende keer zou ik, ossenhaas en meer zout gebruiken( 1 cm dik), meng dit aan met een beetje eiwit, je krijgt zo een echte zoutkorst. De zoutkorst wordt redelijk hard en moet je na tien minuten er met de achterkant van je mes afslaan.
Ook de deksel sluiten als het vlees erop ligt, dit voorkomt dat het doek in de fik vliegt

dank je, eiwit gebruiken geeft wel een mooier resultaat idd en natuurlijk moet dit met ossenhaas maar vandaar 'replica'  ;)
 
Top gemaakt!  :)

Ik heb het zelf ook een keer gemaakt en eerlijk gezegd was dat ook de laatste keer. Het oogt leuk en maakt een mooi verhaal, maar het ontbreekt aan de juist zo specifieke BBQ-smaak omdat het vlees volledig afgeschermd wordt.
Ossenhaas heb ik ook niet gebruikt (wel het eiwit door het zout), want ik vind persoonlijk ossenhaas een inferieur stukje vlees t.o.v. longhaas, jodenhaas, bavette of picanha.  Dit nog afgezien van de prijs, waar ik op zich geen probleem mee heb indien de smaak daar ook naar is  :D
 
Ziet er zeer goed uit.





Wat voor doek gebruiken jullie?
 
DanBras zei:
Top gemaakt!  :)

Ik heb het zelf ook een keer gemaakt en eerlijk gezegd was dat ook de laatste keer. Het oogt leuk en maakt een mooi verhaal, maar het ontbreekt aan de juist zo specifieke BBQ-smaak omdat het vlees volledig afgeschermd wordt.
Ossenhaas heb ik ook niet gebruikt (wel het eiwit door het zout), want ik vind persoonlijk ossenhaas een inferieur stukje vlees t.o.v. longhaas, jodenhaas, bavette of picanha.  Dit nog afgezien van de prijs, waar ik op zich geen probleem mee heb indien de smaak daar ook naar is  :D

longhaas reportage met 'hoe vlies ik dit af' en mijn bereiding komt ongeveer over 2 weken op dit mooie forum  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan