BasBQ
Beef en Steak

Les boules de MOINK

 
 

nielss055

Stoker
Berichten
464
Beste Q'ers,

Ik was het al bijna vergeten, tot ik zojuist de vakantiefoto's aan het bekijken was.
Afgelopen vakantie dus een nieuwe bbq erbij...
Verhaal hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/soorten-barbecues/arizona-gas-bbq/

Deze bbq ingewijd met mijn Franse variant op MOINK ballen.
Meteen na ontvangst van de bbq een beste hoeveelheid rub gemaakt, met als hoofdingredi?nt provencaalse kruiden, zodat ik genoeg had voor de vakantie.

Deze rub gebruikt voor de boules de MOINK, en geglazed met Amora bbq saus (goedkope bbq saus, maar in Frankrijk kennen ze de bbq saus als die van Calv? niet, en lijken ze allemaal een beetje op sweet baby ray's).

Ik heb geen foto's van het klaarmaken, want ik bedacht me pas later dat het leuk was dit gerecht te delen op het forum.

Hier de foto's...

De bbq:
Foto550-3Q67OW3T.jpg


De boules op de Q (indirect, rechter brander aan, ballen links):
Foto550-WYZPBPIH.jpg


Glaze erover, en nog een half uurtje laten liggen:
Foto550-ADHAG764.jpg


En daar zijn ze, helemaal klaar:
Foto550-6ICIBKET.jpg


In totaal hebben ze er een ruime 2 uur op gelegen.

En dat was de ontgroening van de bbq!

Bedankt voor het kijken.

Groeten,
Niels
 
Mr_Nas zei:
Ziet er goed uit, maar waar is de "bal-vorm" gebleven?
Ja, dat is een goeie. Dit is nou de 2e keer dat ik MOINKs maak, en voor de 2e keer kreeg ik ze niet rond.
Dit omdat het spek te kort is (of de gehaktballetjes te groot  :D).
Een hele plak is te lang, en een halve te kort.

Maar, zie het maar zo, de vorm tast de smaak niet aan!  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan