Beef en Steak

left over Brisket (tallow)

meinonA

Stoker
Berichten
308
Goede middag,

Zoals sommige hebben gezien heb ik gister een overheerlijke brisket gemaakt.
Uiteraard is er nog het één en ander over.

Ik heb al gegoogled wat ik er mee kan doen.
Het enige nadeel is dat ik geen recepten vind die gebruik maken van de hoeveelheid vet die ik heb opgevangen.

Hebben jullie een idee wat ik met de overgebleven stukken brisket kan doen en het vet?
Mijn voorkeur is om het in 1 recept te houden, maar als je 2 recepten hebt (voor het vlees en het vet apart) mag dat natuurlijk ook.

Ben benieuwd naar jullie reacties.
 
Het vet kun je dingen in bakken. Aardappeltjes bijvoorbeeld, erg lekker. Of de volgende keer injecteren in een volgende brisket.
Brisket zelf in plakken snijden en met wat van de jus vacumeren. Langzaam opwarmen of door chili, baked beans en andere stoofgerechten mengen. Of kroketten en bitterballen van maken 😁
 
Dat klinkt inderdaad erg lekker. Uiteraard kan ik het injecteren. Maar dan heb ik bij die volgende brisket weer hetzelfde probleem met het opgevangen vet. (althans, probleem..... je snapt wat ik bedoel)
Als bakvet had ik inderdaad ook bedacht, alleen ben ik meer opzoek naar iets wat veel vet kan gebruiken om te absorberen. Yorkshire pudding bijvoorbeeld.
Of misschien een goeie Goulash soep. (ben effe hardop aan het denken)
 
Misschien als je op recepten zoekt met “beef drippings” dat je meer vindt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan