Beef en Steak

Leffe blond stoof

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
678
Hoi hoi,

Een maatje had een rund pakketje gekocht, maar wist niet wat hij met de rib lappen moest.. nou kom maar langs, dat weten wij wel.

Potdikke..mooie lappen hoor..

67a2e0d1651a6919c6302c28435c0328.jpg



Even voorzien van SPG

1a9e934aa707b195d153ae2498e4a29a.jpg



Toen om 13.30 de Joe op 120.. lappen er op en een blokje hickory.

aab9446da7978c62ef0aeb93cf959dc1.jpg



Indoor de groentjes snijden.

f57e7479af428a2c48bc8037e49767be.jpg


Na een uurtje hadden ze al een mooi kleurtje

49890fe268315c8bad145a610ffec108.jpg



Slowroller er uit.. pannetje er in..
Groentjes even glazig maken

a27bd46306000dbac3aadf7e7113a01b.jpg



De uien recidu van de bbq saus er bij.

a0c40eedd4331f76b79e6e62ce7d5188.jpg


Vleesjes er in.

aab30b09bce692a3e829f990b347e604.jpg



Wat is een leffe blond stoof.. zonder.. jawel..


9100c49e33eaf0efdfa407a3bc7e3b0f.jpg


517f776b750964b97b0c229db198f2a7.jpg



Dit mag 4 uurtjes lekker zacht pruttelen.

4 uur later.. Indoor een inmiddels bekende bloemkool puree gemaakt.. samen met de stoof.
7e53e9441ac392699d07b073fc5cfd2c.jpg


42cb4492226a10e1063f33f2ede2abcc.jpg


809504381029d1216ddd21892c8dddd5.jpg


291daf99d4b6da1bd09a0ad39227bda5.jpg



Wat heerlijk gegeten weer..

Ook nog een citroen bavarois gemaakt..

4eb868377b4e344bcc0a49f42700f734.jpg


Dank voor het lezen

Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit! Volgende keer dat flesje "Red" wat op de achtergrond staat proberen!
 
Lekker hoor! Goeie stoof mag je me voor wakker maken.
 
Dat ziet er smakelijk uit zeg!
2 vraagjes.. je DO is direct.. heeft dat voordelen tov indirect ivm aanbakken bodem?
En wat is: De uien recidu van de bbq saus er bij.. dat rode ?


Ga ik zeker eens proberen! Thxs
 
Dat is een mooi stoofpotje, lust ik ook wel. 😋
 
Delerium Red zie ik ook... zalig!

Lekker stoofje hoor!
 
Dat ziet er heerlijk uit, mooie lappen inderdaad.
 
Dat ziet er smakelijk uit zeg!
2 vraagjes.. je DO is direct.. heeft dat voordelen tov indirect ivm aanbakken bodem?
En wat is: De uien recidu van de bbq saus er bij.. dat rode ?


Ga ik zeker eens proberen! Thxs
Ja klopt, ik heb mijn DO altijd direct. Als je een heat deflector gebruik en dan de DO , dan heb je meer massa, dus meer brandstof nodig om de zelfde temperatuur te krijgen/houden. Daarbij zie ik ook geen voordeel om het indirect te doen.

De bodem bakt niet aan als je een beetje oplet, zeker niet bij lage temperaturen en als er vocht in zit. ( vocht is immers net geen 100 graden)

Ik heb op een ander forum een recept gepost van you tube..that guy can cook ( dacht dat ik het hier ook gedaan had) voor bbq saus.

Daar zeef je de ui knoflook en pepers uit, dan hou je de recidu over. Ik kies witte ui. Maar rood zou ook kunnen.
 
Kleine moeite om dat recept te knippen en te plakken toch? Dan hoeven mensen je geen mail PM te sturen en hoef jij ze niet naar een andere plek op de interwebs te sturen. Zie ook de huisregels ;)
 
Kleine moeite om dat recept te knippen en te plakken toch? Dan hoeven mensen je geen mail PM te sturen en hoef jij ze niet naar een andere plek op de interwebs te sturen. Zie ook de huisregels ;)
How how how.. @noskos
Ik stuur niemand door, ik vernoem geen ander forum behalve de bron ( youtube).
Jammer dat je dit nu suggereert. Als ik dit zou willen had ik dat toch in eerdere post al gedaan?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan