Beef en Steak

Latin Fiësta: Gerookte Kalfspicanha met Romescosaus, grillgroenten en aardappel tortilla

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.172
Het was aan de mottig warme kant afgelopen zaterdag.
Toch een bijdrage proberen te maken voor de fotagame "Latin Fiësta"

Kalfspicanha:
Kalfspicanha gerubt met een spaanse kruidenmix. In de kern een mis van tuinkruiden, waaronder estragon.
In folie gewikkeld en een nachtje in de koelkast.
Picanha bij de dome temp van 120 C op de BGE en aangevuld met olijven rookhout. 45 min laten roken tot een kerntemp van 48 C.
Na een kleine rustpauze licht gegrild tot een kern van 53 C.
Paprika's voor de romescosaus geroosterd

Aardappeltortilla:.
Aardappelschuifjes 10 min voorgekookt. Groentenmix en kruiden 8 min gebakken. Af laten koelen
Gemengd met 3 geklutste eitjes en kruidenmix.
Skillet (voor deze keer) bekleed met bakpapier. Mix erop, verdeeld en indirect op de Q bij 180 C.
Laatste keren is de tortilla wat vastgebakken. Aangezien ik hem koud wil serveren het bakpapier eronder gelegd.

Grilgroenten.
Snijden, mengen met olijfolie en grillen.

Biertje tussendoor en wijntje bij.

IMG_8771.jpg


IMG_8774.jpg
IMG_8772.jpg

IMG_8777.jpg

IMG_8780.jpg
IMG_8781.jpg
IMG_8775.jpg
IMG_8778.jpg
IMG_8779.jpg


IMG_8786.jpg
 
Leuk, die aardappeltaart erbij!
 
Terug
Bovenaan Onderaan