Beef en Steak

Lamsrack

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Marq
  • Startdatum Startdatum
 

Marq

Kooltjesharker
Berichten
128
Wat raden jullie aan als methode voor de bereiding van lamsrack?

Initial sear, reverse sear of low & slow?
Van te voren marineren of alleen net voor het bbq-en kruiden?

Ik zie nogal wat voorbijkomen, maar heb er zelf totaal geen ervaring mee.
 
Ben nu dit filmpje van @noskos aan het kijken:
Had eerder al op de site gekeken, maar daar stond deze niet op.
 
@noskos ik blijf je filmpjes erg sterk vinden. Lekker no-nonsense en heel veel informatie (alles wat je moet weten).

Ik ga vol vertrouwen de methode van Noskos volgen:
  • Niet marineren, maar alleen kruiden.
  • Netjes trimmen.
  • Eerst direct (200 graden) tot een mooi korstje. Vleeskant eerst, daarna vetkant.
  • Daarna indirect tot 50-52 graden.
 
Ik deed 'm reversed sear.
 
Helaas, de lamsrack stonk enorm en heeft een enkele reis kliko gekregen.
Kwam uit een vlees TooGoodToGo van de Makro, dus kan gebeuren.
 
Ook toogoodtogo mag niet bedorven zijn.
sterker nog: Gratis mogen ze jou nog geen bedorven vlees geven.

Lamsrack heeft altijd wel een eigenaardige geur uit de vacuum verpakking.. Maar bij twijfel inderdaad niet doen, je had 'm beter morgen opnieuw kunnen laten zien bij de makro dan had je mogelijk nog je geld terug gehad.
 
Hij stonk zodanig dat m'n vrouw het op de gang al rook. Denk wel dat hij echt bedorven was.

Klopt wel dat het ook bij TooGoodToGo niet bedorven hoort te zijn. Maarja, had het eerst ingevroren, en toen de dag van tevoren in de koelkast ontdooit, dus dat voegt ook weer wat tijd toe.

Alsnog was het pakket een goede deal hoor. Er zat ook nog een flinke kilo entrecotes in en een kilo slavinken.
Het leukste vind ik dat ik op deze manier soms verrassende stukken vlees krijg.
 
@noskos ik blijf je filmpjes erg sterk vinden. Lekker no-nonsense en heel veel informatie (alles wat je moet weten).

Ik ga vol vertrouwen de methode van Noskos volgen:
  • Niet marineren, maar alleen kruiden.
  • Netjes trimmen.
  • Eerst direct (200 graden) tot een mooi korstje. Vleeskant eerst, daarna vetkant.
  • Daarna indirect tot 50-52 graden.
Dankjewel 😊 Ik probeer het zo duidelijk mogelijk over te brengen. Altijd fijn als dat lukt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan