Beef en Steak

Lamsrack bereid op kooltjes van hardhout

 
 
 

SAN-RHN

Stoker
Berichten
272
Afgelopen weekend ging ik bij een maat van me langs om een biertje te drinken en fikkie te stoken in zijn buitenhaard. Als verrassing had hij lamsracks gehaald. Om dit te combineren, hebben we een vuurtje gemaakt van kleine hardhouten balkjes en blokjes en dit langzaam uit laten gaan, tot er een mooi laagje smeulende blokjes overbleef. In de tussentijd hadden we de lamsracks schoon gemaakt en gemarineerd en die kon er dus op. Door de lage temperatuur is het langzaam gegaard, om tot een temperatuur te komen van 60 graden hebben de rackjes er uiteindelijk zo'n 45 minuten op gelegen en regelmatig gedraaid. Nadat de overheerlijke lamsracks van het rooster af zijn gehaald, hebben we het vuurtje weer opgestookt en van het vuur kunnen genieten met een heerlijk lams-koteletje!

Het was leuk om op deze manier te bereiden en erg lekker!







 
Da's genieten zo'n buiten gebeuren, ziet er lekker uit  ;) !
 
Lekker hoor!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Heerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan