Beef en Steak

Lamsnek en ribs

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.981
Om morgen iets te doen te hebben, staat er lamsnek en spareribs met ketting op het menu.

De lamsnek heb ik gemarineerd in knoflookmarinade van BresC (olie, knoflook, rozemarijn, salie en citroen).

De spareribs zijn alvast in de dry rub gezet. Als rub gebruik ik vaak een recept van 24 kitchen (Memphis style). De lak ga ik nog even over nadenken......
b5719e6258e0fd0cecee6f7dc7ddf3cd.jpg
ba60ec0194fe20f4e692f75ddc1a88a8.jpg
a300379d7791808baab7d31ed9a4d799.jpg
f188a30de743b69eb4682d9266431b68.jpg
f129d7c16b7b06dd35d11d8b52478011.jpg
edb344a84e6c3613fa58d92fbcffcbfa.jpg
2b7b77c912d08c406dd3f8afba57cdb6.jpg
1122364e8a95896fe8364a927a4ffac1.jpg
332b27eae0ba4d177842755a5c70680c.jpg

 
Wordt vast een mooie/lekkere dag, veel plezier. ;)
 
Veel succes word vast erg lekker!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekkere kruisen/rub combinatie, en mooie stukken vlees. Ben benieuwd naar het vervolg hiervan.
 
Dat wordt weer smakelijk eten vandaag  :)
 
Inmiddels de q aangemaakt en alles er op gelegd met een beetje appelhout er bij voor de rook. Ik heb gekozen om de spareribs snel te gare, door 1,5 uur op 165 graden en daarna aflakken en nog eennhalf uurtje grillen op iets hogere temperatuur.

De lak bestaat uit een Kansas city marinade met eigen twist. Klein foutje, in mijn enthousiasme had ik de ribs al gelijk gelakt, maar geen twijfel over of dat goed gaat komen.

De lamsnek gaar ik door tot 63 graden kern.


Straks het eindresultaat.
edfd17f5ab12369c753e7db48d880198.jpg
e97a4ed1ef4d948c76f11192241195ea.jpg
f5b7054219631514157c6284ec82c60b.jpg
 
Een uur later was de lamsnek al gaar, rustig laten rusten onder aluminiumfolie en genieten.
Heerlijk mals en goed op smaak.

De spareribs mochten nog iets langer, daarna nogmaals aflakken.
Ook deze waren erg mals en eigenlijk precies de juiste structuur, zodat je ze nog net van het bot moet kluiven.

411754745ba15f65c149679ca5117889.jpg
ad4766a7f2cb8a147b61b62d97dc1d02.jpg
1362290dfcab5878ee87facf101b7a45.jpg
3e9280e28a70d03371a04f3aec29e22d.jpg
 
Lijkt me een heerlijk maaltje :)
 
Ziet er uit en klinkt als een heerlijk happie.
 
Ik heb nog een stuk lamsnek over. Ligt gemarineerd in dezelfde BresC marinade in de vriezer. Volgende keer eens sate van maken.
 
Dat ziet er goed uit Broer. Zo te zien ben je al redelijk handig geworden met de KJ
Ribben vind ik ook het lekkerst als je ze nog moet kluiven.  Zal de Frits methode ook eens gaan proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan