Beef en Steak

Lamsbout met een luchtje

Jewannes

Kooltjesharker
Berichten
107
Begin deze week een klein lamsboutje gekocht bij de plaatselijke supermarkt. Ongeveer 1200 gram met been, ik woon alleen en voor mij is dat meer dan genoeg. Te gebruiken tot 25-12. Vandaag zou de zonnigste dag van de week worden dus vanmorgen de bout open gemaakt.

Na bijna 30 jaar in de metaalbewerking is mijn neus niet meer helemaal op en top maar er kwam een luchtje af. Als van een dooz die een paar dagen niet gewassen is, excuseer mij voor deze vergelijking maar ik kan het niet anders omschrijven. Voor mij was het de eerste keer dat ik rauw lamsvlees in handen had dus heb ook geen vergelijkingsmateriaal.

Besloten om de bout toch klaar te maken en zien wat het zou worden. Rondom wat stukjes knoflook ingestopt en lekker in de kruiden gezet. Temperatuur op het rooster rond de 100 graden en zo heel langzaam naar 60 graden kern gebracht. Er kwamen heel de middag echt hemelse geuren uit mijn ei maar toen het moment kwam om de boel om te bouwen rook ik nog steeds dat luchtje.

Besloten om er niet mee verder te gaan en in de vuilzak gedaan.

Nu de grote vraag: Hoe hoort een lamsbout te ruiken? Kan het zijn dat de geur van het bot kwam? Wie weet raad?
 
Goede morgen,

Wat jammer van die lamsbout. Lam ruikt wel iets sterker en zeker schapenvlees kan sterker ruiken. Ook direct uit de vacuüm kan het iets ruiken. Echter de geur jij beschrijft lijkt mij eerder bij bederf horen.
Het blijft een natuurproduct.

Overigens de lucht die jij omschrijft als "ongewassen doos", had je waarschijnlijk ook kunnen beschrijven als bedorven vis of amoniak lucht (f###, nu maak ik een vergelijking waar ik me niet meer uit lul 😱😂).
 
Terug
Bovenaan Onderaan