Beef en Steak

Lams kroon

Marco71

Tondelzoeker
Berichten
22
Goedemiddag allemaal,

Ik heb een vraag,.ik ga vanavond lamskroon maken. Ik ben er alleen niet helemaal uit of het beter is om hem de gehele grilltijd direct te bakken of eerst indirect tot 50 graden en daarna af te grillen tot 55 graden.

Hebben jullie tips?
Alvast bedankt
 
Het kan allebei. Het is niet een gigantisch stuk vlees. Dus direct en indirect werkt allemaal.
 
Dat is mooi.
Als ik een lamsrack maak dan heb ik niet genoeg aan alleen direct, lamsrack doe ik altijd op de initial sear methode, haal hem van de BBQ af als hij mooi van kleur is wacht even 5 minuten, prik er een temp. probe in en leg hem dan indirect tot 56-57 graden C. Kern.
 
Had misschien wat duidelijker moeten zijn. Bij direct heb ik altijd een minder heet deel onder het rooster. Daar han het vlees dan naartoe als de kleur mooi is om rustig door te garen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan