Beef en Steak

Lams bout van 1,8 kg

 
 

wtavaneijsden

Kooltjesharker
Berichten
218
ae448505ef57fa7b0d74f59a0e94d2ad.jpg


97d0b7f8fde5d99c8a935cbc2f883645.jpg


bb55e6ab3d91ba2d19ca31536515c0fb.jpg


Ik heb deze bij een slager gekocht een mooi stuk vlees prijzig maar ik wil er wat moois mee maken. A.s zondag krijgen we vrienden op bezoek en die wil ik eens verassen. Ze houden namelijk erg van lams vlees.

Wie heeft er een idee of recept voor dit prachtig stuk vlees?
 
Mijn advies is niet veel mee doen, lamsvlees heeft een heel erg mooie delicate
smaak en dat wil je niet verpesten door het teveel te kruiden of te injecteren. Ik heb
het vorig jaar tweemaal op een lage temperatuur (onder de 120 graden) gebraden,
naar een interne temperatuur van 58 graden en vervolgens laten rusten. Door de lage
temperatuur was er niet heel veel resthitte en was het vlees mals en ros? gebleven. Ik
moet er wel aan toevoegen dat mijn stuk met been was.
 
Als je goed kijkt zit het been er nog in. maar is door de zaag gelijk met het vlees afgezaagd.
maar er loopt een bod doorheen!
 
Goed plan Ceriel dank je wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan