Beef en Steak

Koud rook suggesties

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
7.202
Beste BBQ-Vrienden,

Ik ga vrijdag wat lekkere dingen maken met wat fijne koude rook. Mijn goede vriend Jeroen had al wat tips, maar ik kan nog wel wat tips en suggesties gebruiken. Ik ga met eik en beuk werken en ik heb zout, kaas en amandelen om mijn boodschappenlijstje staan. Wat is nog meer een top idee?

Groeten uit de Foodporn Fabriek!
 
Natuurlijk meteen peper en zout.
Kaas, maar daar ben je inmiddels wel achter.  :)
Paprikapoeder. (tussendoor af en toe goed husselen)
Eieren (gekookt, en vervolgens gepeld), en daarna roken.

Meer dan voldoende om mee te starten lijkt mij  ;)
Suc6 gozert

Mac
 
Kaas en amandelen doe ik 2-3 uurtjes.
Zout veel langer. Paprika ook zo lang?
Eitjes kort?
 
Zout deed ik 2 x een volledige CSG (dus zegge 20 - 24 uur)
Paprikapoeder, ik denk zelf iets van een paar uur tot 1 complete CSG (10-12 uur)
Eieren, (is al weer lang geleden), maar ik schat ook een 2 tal uurtjes.

Al weer een redelijk oud artikel (??n van mijn eerste volgens mij), maar nog altijd leuk, en lekker om te doen.
https://www.macsbbqpit.com/koud-gerookte-peper-en-zout/

Mac
 
Fantastisch Marcel, ik vraag iets en jij hebt er al decennia geleden over geschreven in je machtige blog!

Ik ga lekker klussen vrijdag, topper, dank je!
 
Vertel, gedroogd of vers en hoe lang?
Ruikt vaak goddelijk.... bij Sligro hebben ze die mooie rokerige strengen.
Wil ik ook!
 
Vers dus zodat de rook conserveert?
 
Zachte kazen roken ook leuk. Belgische Morbier of van die trappistenkaasjes!
Gordon rookt ook mosterd. Ik heb zo'n potje van 'm gekocht en dat is echt geinig. Hij rookt dat op hickory en dat toch wel typische smaakje daarvan combineert prachtig met mosterd. Zalig op zijn gerookte cheddars....

In Raichlen's Rook staat ook een leuk recept voor gerookte eieren trouwens, maar dat is warm gerookt. Zag er wel kickass uit! Misschien iets voor ons avontuur in februari? Oeufs fum?es?


 
El Fumarole zei:
Gordon rookt ook mosterd. Ik heb zo'n potje van 'm gekocht en dat is echt geinig. Hij rookt dat op hickory en dat toch wel typische smaakje daarvan combineert prachtig met mosterd. Zalig op zijn gerookte cheddars....
Gordon of Roger?  ;)

De meest voor de hand liggende mis ik nog; zalm  :D
En olijfolie laat zich ook goed roken. bij voorkeur is een lage brede bak, zodat het oppervlak wat in aanraking met de rook komt zo groot mogelijk is en/of af en toe beetje omroeren.
 
Die knoflook zoals deze bij de groothandel liggen, die zijn h????l lang gerookt hoor (volgens mij zelfs iets van een week of zo)
En die ruiken me een partij lekker  =P~

Zelf ook al eens gedaan, maar kom bij verre niet in de buurt.
1 of 2 CSG is niet genoeg zeg ik.

Mac
 
Mac zei:
En die ruiken me een partij lekker  =P~

Daarom! Echt zalig... hier ruikt heel de groente afdeling van de Sligro ernaar.
 
jij hebt er al decennia geleden over geschreven (ehhhh........zo oud ben ik niet hoor  :-O )  in je machtige blog (hier maak je het weer een beetje goed hey  :-* >:D< )

ha ha

Suc6, maar vooral veel plezier vrijdag gozert

Mac

 
Hoi Sander,

Misschien een beetje aan de late kant, maar ik heb vorige week mijn eigen sambal gerookt.
Gewoon eigen gekweekte lomboks en piri piri, verse kruiden, ui en knoflook gevijzeld/klein gesneden in olijfolie naar smaak in een pannetje op de q.
Daarna nog even "bakken" op het vuur.
Heerlijk!!!

Succes!!
Dat wordt genieten morgen.
(biertje erbij ;-) )

Groet
Rick
 
Ridevi71 zei:
Misschien een beetje aan de late kant, maar ik heb vorige week mijn eigen sambal gerookt.
Dat wordt genieten morgen.
(biertje erbij ;-) )

Ha Rick, gedver... ik hou helemaal niet van bier.
Je eigen sambal roken, dat is wel top zeg.
Dat bewaar ik voor een volgende keer.
 
Zei er iemand bier?
 
Terug
Bovenaan Onderaan