- Berichten
- 641
Onder het motto "nu het nog kan" vandaag begonnen met koud roken van een kilo gepekelde zalm m.b.v. cold smoker en rookmot (beuken).
Helaas is deze keer het vuur in de cold smoker over geslagen van buitenste ring naar binnen en smeult de rookmot nu dus in 2 ringen tegelijkertijd
Dat betekent uiteraard dat de rookmot veel eerder is opgebrand (schatting 4 uur), maar in die tijd heeft de zalm echter wel de volledige hoeveelheid rook gehad.
Is de rook nu heviger en is 4 uur dus voldoende voor de kilo zalm of kan ik het beste aansluitend nog een keer de cold smoker half vullen en aansteken?
Ik heb ook nog een maagdelijke smoke tube met pellets, dus die zou ik ook nadat de cold smoker is gedoofd kunnen gebruiken als aanvulling.
Wat is wijsheid?
Helaas is deze keer het vuur in de cold smoker over geslagen van buitenste ring naar binnen en smeult de rookmot nu dus in 2 ringen tegelijkertijd
Dat betekent uiteraard dat de rookmot veel eerder is opgebrand (schatting 4 uur), maar in die tijd heeft de zalm echter wel de volledige hoeveelheid rook gehad.
Is de rook nu heviger en is 4 uur dus voldoende voor de kilo zalm of kan ik het beste aansluitend nog een keer de cold smoker half vullen en aansteken?
Ik heb ook nog een maagdelijke smoke tube met pellets, dus die zou ik ook nadat de cold smoker is gedoofd kunnen gebruiken als aanvulling.
Wat is wijsheid?