@Theun, als bodem heb ik het recept van Paula Deen gebruikt, zoals Frits hier op het forum heeft omschreven.
Van te voren snij je een paar nectarines in stukjes (ik heb de schil er gewoon op laten zitten) Die doe je in een kom samen met blauwe bessen, wat suiker en een scheutje whiskey (optioneel

) Dit laat je even een tijdje staan en af en toe omroeren.
Als er veel sap vrij komt, doe ik er een klein beetje maizena door. Dit stort ik op de bodem, en doe er was stukjes witte chocolade doorheen.
Daaroverheen de crumble en indirect op de bbq ong 180C voor ong 45 min. We kregen hier geen mooie bruine bovenkant, vandaar de alluschaal met houtskool bovenop.
Bodem
1.5 cup melk 300gr
1.5 cup zelf rijzend 170gr
1 cup suiker 200 gr
113 Gr. Boter
crumble
60 Gr. Boter
65.Gr. Suiker
135gr bloem
Kaneel
Het is dus geen saus, maar het bodembeslag
@Noskos
ff denken hoor, er gebeurde een hoop tegelijk
Ik heb tortillas voorbij zien komen.
Mosselen
lamsschouder met super saus (fijngehakte groentes gewokt, afgeblust met sherry, daarna ingekookt met een fond) Geserveerd met een Griekse salade (met oa gepekelde citroen, feta, gegrilde en ontvelde paprika, gegrilde tomaatjes, sugar snaps, gegrilde courgette en feta)
Picanha, maar deze is totaal langs mee heengegaan....
Buikspek, op een crostini, met een salade en een saus van ingekookte pruimen
dessert was cobbler