- Berichten
- 295
Tja het moest er een keertje van komen. De brisket.
Via online slager besteld 1.400gram.
vrijdag maar begonnen met de injectie vloeistof temaken volgens het recept hoe Dennis het maakte.
De brisket ingespoten met de jus. vervolgens in de rub gezet.
En toen was het zaterdag.
Ik was laat dus de weber 47 op de gloei om 12.00.
Om 12.35 de brisket op de weber met 3 blokjes eikenhout. De q rustig op 120 graden. om 15.35 ingepakt in folie met een restant jus erover. Het was inmiddels 17.30 en een temp van 92 graden kern de brisket laten rusten voor een 40 min. Mijn maag knorde al en kon niet langer wachten. Wat bleek een heerlijk stukkie vlees meteen mooie rookring. Heerlijk mals vlees. Zeker voor herhaling vatbaar.
Dennis bedankt voor je tips.
Ingrediënten
2 zakjes jus
50 gram boter
bbq rub
brisket
Het trimmen is best een klusje.
Via online slager besteld 1.400gram.
vrijdag maar begonnen met de injectie vloeistof temaken volgens het recept hoe Dennis het maakte.
De brisket ingespoten met de jus. vervolgens in de rub gezet.
En toen was het zaterdag.
Ik was laat dus de weber 47 op de gloei om 12.00.
Om 12.35 de brisket op de weber met 3 blokjes eikenhout. De q rustig op 120 graden. om 15.35 ingepakt in folie met een restant jus erover. Het was inmiddels 17.30 en een temp van 92 graden kern de brisket laten rusten voor een 40 min. Mijn maag knorde al en kon niet langer wachten. Wat bleek een heerlijk stukkie vlees meteen mooie rookring. Heerlijk mals vlees. Zeker voor herhaling vatbaar.
Dennis bedankt voor je tips.
Ingrediënten
2 zakjes jus
50 gram boter
bbq rub
brisket
Het trimmen is best een klusje.