Beef en Steak

kleine brisket

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
295
Tja het moest er een keertje van komen. De brisket.
Via online slager besteld 1.400gram.
vrijdag maar begonnen met de injectie vloeistof temaken volgens het recept hoe Dennis het maakte.
De brisket ingespoten met de jus. vervolgens in de rub gezet.
En toen was het zaterdag.
Ik was laat dus de weber 47 op de gloei om 12.00.
Om 12.35 de brisket op de weber met 3 blokjes eikenhout. De q rustig op 120 graden. om 15.35 ingepakt in folie met een restant jus erover. Het was inmiddels 17.30 en een temp van 92 graden kern de brisket laten rusten voor een 40 min. Mijn maag knorde al en kon niet langer wachten. Wat bleek een heerlijk stukkie vlees meteen mooie rookring. Heerlijk mals vlees. Zeker voor herhaling vatbaar.
Dennis bedankt voor je tips.
Ingrediënten
2 zakjes jus
50 gram boter
bbq rub
brisket

IMG_20220113_225202_239.jpg


20220114_171356.jpg


20220114_172058.jpg


20220114_200927.jpg

Het trimmen is best een klusje.

20220114_201111.jpg


IMG_20220115_125653_171.jpg


20220115_153757.jpg


20220115_174411.jpg


20220115_175326.jpg


20220115_175436.jpg


20220115_175656.jpg
 
Top😋 ,geef maar door
 
Zo, das een beste rookring.

Lekker hoor, brisket moet ik ook eens aan beginnen.
 
Klein maar fijn daar hadden we best een plakje van willen proeven want 't ziet er lekker uit. ;)
 
Die ziet er mooi sappig uit, heerlijk!
 
Mooie kleine brisket.
Ik zal het brisket/rundvlees injectievloeistof receptje wel even bij de recepten zetten
 
Mooie rookring en een dito verslag.
 
Wat een mooi resultaat! En dat op een 47cm! Petje af
 
Prachtige rookring. Ik moet ook maar eens aan een brisket beginnen.
 
Mooi zo een kleine variant. Is ook makkelijker op te krijgen dan die mega dingen. Ziet er iig geslaagd uit. Dat zal goed gesmaakt hebben.
 
Wat een feestje. Ziet er echt heerlijk uit, mooie rookring en lekker sappig! (y)
 
je hoeft geen dikke kamados hebben hoor. 🤣
het is ook beetje een uitdaging om alles op een kleine weber te maken.
Nou idd dat heb je ook echt laten zien (y). Ik ga eens een PP maken op deze manier, lijkt me ook zeker een uitdaging
 
Mooie rookring!
Brisket staat hier ook nog op de to do lijst, maar je hebt ook wel gelijk voor een weeshuis aan vlees. Dat houdt me toch een beetje tegen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan