- Berichten
- 1.774
Ik las van het weekend over droge kipsat?, waarom wel/niet van kippendijen, wel/niet te vet dus ik dacht ik
pak mijn video van vorig jaar erbij https://www.youtube.com/watch?v=3CdG7xzHcfw&t=28s om deze met jullie
te delen. Kipsat? van kipdijfilet, gemaakt op Indische wijze.
Zelf maak regelmatig op deze wijze sat? wat ook mijn gasten prima bevalt
met weer grote plaatjes
Als eerste begin je met de marinade.
Snipper 2 uien, 4 teentjes knoflook en een rode peper (ik verwijder altijd de zaadjes)
Bak de uitjes, peper en knoflook even in de pan en laat het daarna afkoelen.
Vervolgens doe je 5 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 5 el zonnebloem olie, 2 tl sambal, 1 el bruine suiker,
geraspte gember, rasp van een citroen en het sap van een citroen.
Doe dan 2 el gebakken uitjes (uit zo'n potje) in de vijzel en maak het fijn en voeg het aan je marinade toe.
Het mengsel van de gebakken ui, peper en knoflook maak je ook fijn in de vijzel en ook dit gaat bij de marinade.
Meng dit alles lekker door elkaar en sij de kipdijfilet in blokjes. Meestal zitten er wat vetjes aan en ik haal ze er altijd af
maar dat hoeft natuurlijk niet.
Meng alles goed door elkaar, dek het geheel af en ga er de volgende dag mee verder. De prikkers leg ik ook gelijk in het water.
De volgende dag is je marinade lekker ingetrokken en kan je de sat?s gaan rijgen.
Is wel een klusje maar dat maakt niet uit, je moet er wat voor over hebben
In mijn video maakte ik ze op een gas barbecue, zonder de deksel maar tegenwoordig gaar ik ze eerst indirect
op een Weber met de deksel dicht en daarna even direct op het gietijzeren rooster.
Wat kroepoek, atjar en een glaasje sap erbij en het is klaar, sat?saus kan erbij maar dit recept geeft zoveel smaak
dat ik het niet doe en mijn gasten het ook niet missen.
Ik zou zeggen probeer het eens uit en eet smakelijk
https://www.youtube.com/watch?v=3CdG7xzHcfw&t=28s
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
http://www.bensbq.com/
pak mijn video van vorig jaar erbij https://www.youtube.com/watch?v=3CdG7xzHcfw&t=28s om deze met jullie
te delen. Kipsat? van kipdijfilet, gemaakt op Indische wijze.
Zelf maak regelmatig op deze wijze sat? wat ook mijn gasten prima bevalt

met weer grote plaatjes

Als eerste begin je met de marinade.
Snipper 2 uien, 4 teentjes knoflook en een rode peper (ik verwijder altijd de zaadjes)
Bak de uitjes, peper en knoflook even in de pan en laat het daarna afkoelen.
Vervolgens doe je 5 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 5 el zonnebloem olie, 2 tl sambal, 1 el bruine suiker,
geraspte gember, rasp van een citroen en het sap van een citroen.
Doe dan 2 el gebakken uitjes (uit zo'n potje) in de vijzel en maak het fijn en voeg het aan je marinade toe.
Het mengsel van de gebakken ui, peper en knoflook maak je ook fijn in de vijzel en ook dit gaat bij de marinade.
Meng dit alles lekker door elkaar en sij de kipdijfilet in blokjes. Meestal zitten er wat vetjes aan en ik haal ze er altijd af
maar dat hoeft natuurlijk niet.
Meng alles goed door elkaar, dek het geheel af en ga er de volgende dag mee verder. De prikkers leg ik ook gelijk in het water.
De volgende dag is je marinade lekker ingetrokken en kan je de sat?s gaan rijgen.
Is wel een klusje maar dat maakt niet uit, je moet er wat voor over hebben

In mijn video maakte ik ze op een gas barbecue, zonder de deksel maar tegenwoordig gaar ik ze eerst indirect
op een Weber met de deksel dicht en daarna even direct op het gietijzeren rooster.
Wat kroepoek, atjar en een glaasje sap erbij en het is klaar, sat?saus kan erbij maar dit recept geeft zoveel smaak
dat ik het niet doe en mijn gasten het ook niet missen.
Ik zou zeggen probeer het eens uit en eet smakelijk

https://www.youtube.com/watch?v=3CdG7xzHcfw&t=28s
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
http://www.bensbq.com/