Beef en Steak

Kippen poot worst maken.

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.534
Vandaag 6 kg kippen poten verwerkt tot worst.
5 kg gehakt na uitbenen en malen.
1.5 kg heb ik grillworst van gemaakt naar recept van Van Beekum met hun kruiden mix.
Deze heb ik na 3 uur rusten in koelkast daarna souvide gegaard aan 80 graden tot kern 75 graden, duurde 55 minuten. Daarna in ijswater gekoeld. 3 uur later met een eigen kippen kruiden mix indirect gegrild in de Q. Nu in porties in de vriezer voor boterham beleg'
De rest, 3.5 kg ook met Van Beekum kruiden en recept.
Hiervoor de BBQ worst kruiden gebruikt.
Van de restjes in de molen en vuller snel een burger gebakken om kruiding te testen.
Zout ok en kruiden ook ok.
Dit is een tip uit de Worstbijbel van Meneer Wateetons 💡👍
Dan pas gaan worsten vullen.
Eerste 2 stuks vanavond reeds opgegeten met wortel puree.
Kruiding is goed al mag voor ons iets pittiger, dus bij afbakken van de rest ga ik beetje peper extra over de worsten strooien.
Eerste keer mijn worst vuller gebruikt, gaat echt veel sneller en makkelijker dan met de oude vleesmolen😉
Nu nog wat foto's of het is niet gebeurd 🙂

IMG_20250131_170818410.jpg


IMG_20250131_164052743.jpg


IMG_20250131_162125751.jpg


IMG_20250131_132749683.jpg


IMG_20250131_130735822.jpg


IMG_20250131_130402878.jpg


IMG_20250131_121744681.jpg


IMG_20250131_112715403.jpg


IMG_20250131_112437273.jpg


IMG_20250131_100619400.jpg


IMG_20250131_171351731.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker man . Zien er goed uit 👌🏼
 
Goed bezig!
Heerlijke worsten.
Hier ook een bestelling van van beekum binnen gekomen.

Lets worst
 
Wat een heerlijke worsten heb je gemaakt Ghost 😍 Zodra ik weer wat tijd heb ga ik zelf weer aan de slag om heerlijke grill worsten te maken 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan